Evo protiv koga Hajduk može igrati u Europi

Foto: Profimedia

HAJDUK je početkom mjeseca osigurao drugo mjesto u SuperSport HNL-u, a sada je pobjedom u Rijeci protiv Šibenika (2:0) osvojio i Kup. Splitski klub će tako za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige morati izbaciti dva suparnika u kvalifikacijama.

Hajduk kvalifikacije počinje u trećem pretkolu i ondje s koeficijentom 9.000 neće biti nositelj. Trebat će mu i dosta sreće jer mu u ždrijebu, prema trenutnoj situaciji u nacionalnim ligama, prijete Club Brugge, Basel, AZ Alkmaar, Olympiakos, Gent, Dynamo Kijev, Istanbul Basaksehir, Fenerbahçe, Cluj, Partizan, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen i Bodø/Glimt. 

Ako izvuče i izbaci nekog od ovih klubova, Hajduk bi mogao imati lakši posao u play-offu jer bi preuzeo status nositelja. Tako mu se ne bi ponovila situacija iz prošle sezone kada je izvukao najjačeg nositelja Villarreal. 

Ostali protivnici koji prijete Hajduku su: Lech Poznan, Rapid Beč, Hapoel Be´er Sheva, Djurgarden, APOEL, Bešiktaš, CSKA Sofia, Twente, Vitoria Guimaraes, Arouca, Steaua, Legia i Rosenborg. 

Rijeka nositelj u trećem pretkolu, Osijek poput Hajduka nije

Treće pretkolo igra se 10. i 17. kolovoza, a ždrijeb će se održati 24. srpnja. Play-off, u kojem bi se mogli priključiti Juventus i Aston Villa, na rasporedu je 24. i 31. kolovoza. 

Rijeka i Osijek će biti nositelji u drugom pretkolu, a u trećem će nositelj biti samo Rijeka. Preostali hrvatski predstavnik u Europi je Dinamo i on će biti nositelj u svim fazama kvalifikacija Lige prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.