Evo zašto je Hajduk smijenio Kalinića

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

NAKON samo četiri mjeseca na toj funkciji, Nikola Kalinić više nije sportski direktor Hajduka nakon što je klub s njim odlučio okončati suradnju. Podsjetimo, u svibnju je Kalinić u Hajduku završio igračku karijeru i zatim preuzeo funkciju sportskog direktora. 

Neposredno nakon vijesti o smjeni krenule su glasine o tome kako je do nje došlo te što će slijediti, a Dalmatinski portal, odnosno Blaž Duplančić, dokazano najupućeniji insajder kada je Hajduk u pitanju, objavio je razloge Kalinićeve smjene i demantirao glasine o novom sportskom direktoru.

Kalinića su mnogi kritizirali zbog Hajdukovog ljetnog prijelaznog roka. Početkom ljeta senzacionalno se najavljivao dolazak Edina Džeke, od kojeg nije bilo ništa, a prema brojnim izvorima ni Gennaro Gattuso nije bio prvi izbor za trenera.

Razlog je izostanak prodaja

Kalinić je otvoreno govorio kako novca za pojačanja nema i mnogi smatraju da se Hajduk ovog ljeta nije pojačao. Posljednji potez bio mu je dovođenje Stipe Biuka na posudbu. Ipak, čini se da ulazni transferi nisu bili glavni problem.

"Hrvoje Vuković, koji je vjerojatno mnogima prvi pao napamet, neće biti novi sportski direktor. Na Poljudu imaju drugo ime, a predstavit će ga sljedećeg tjedna. Zašto je smijenjen Kalinić?" piše Dalmatinski portal i dodaje:

"Nezadovoljstvo nije od jednog dana, a, kako doznajemo, razlog je taj što se unatoč smjernicama kluba nije bavio izlaznim transferima koliko su nadređeni očekivali te što u Hajduku smatraju da je kroz svoju komunikaciju i javne nastupe naštetio ugledu kluba."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.