FIBA: Ako vam se ne sviđa kako Šarić igra košarku, onda vam se ne sviđa košarka

Foto: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL

HRVATSKA košarkaška reprezentacija danas od 20 sati igra finale kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre. Suparnik momčadi Josipa Sesara bit će Grčka, domaćin turnira koji se igra u Pireju i veliki favorit tog dvoboja. Samo pobjednik današnje utakmice, odnosno osvajač turnira na kojem je sudjelovalo šest reprezentacija, izborit će Igre u Parizu.

Hrvatska je finale izborila pobjedom protiv Luke Dončića i Slovenije (108:92) i porazom od Novog Zelanda (86:90) u grupnoj fazi turnira, a potom u polufinalu svladala Dominikansku Republiku (80:77). Grčka, predvođena dvostrukim MVP NBA lige Giannisom Antetokounmpom, bila je još uvjerljivija. Prvo je slavila protiv Dominikanske Republike (108:92) i Egipta (93:71) u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a onda zaustavila Sloveniju (96:69).

"Grčka reprezentacija je izuzetno jaka. Tu je devet euroligaških igrača iz Panathinaikosa i Olympiakosa, tu je NBA super star, još dva igrača igraju Eurokup – sve u svemu jako dobro složena i vođena reprezentacija. Neće nam biti lako, ovdje će biti 14, 15 tisuća ljudi i oni su favoriti, no smatram da imamo i  mi svoje adute. Moramo se dobro pripremiti, pametno odigrati i što duže ostati u egalu ne bi li došli u poziciju da iznenadimo", rekao je u najavi utakmice izbornik Josip Sesar.

Šarić igra uz prosjeke od 17.3 poena, 7.7 skokova i 6.0 asistencija po susretu

Aduti o kojima je Sesar pričao svakako su Ivica Zubac, koji je s učinkom od 25 koševa i devet skokova bio najbolji igrač Hrvatske u polufinalu, a s 29 poena i 16 skokova protiv Novog Zelanda, te raspoloženi Mario Hezonja, koji u Pireju igra uz prosjeke od 13.3 koša, 6.7 skokova i 6.0 asistencija.

Još bolji od njega je Dario Šarić s prosjecima od 17.3 poena, 7.7 skokova i 6.0 asistencija po susretu. Svakako će se pamtiti i njegov učinak protiv Slovenije protiv koje je ostvario triple-double s 19 poena i po 10 skokova i asistencija. Postao je tako treći igrač koji je u hrvatskom dresu ostvario triple-double. Prije njega to su učinili Toni Kukoč i Stojko Vranković.

Upravo Šarića izdvojio je i službeni X (bivši Twitter) FIBA-e koji prati kvalifikacijski turnir. Uz video njegovog prodora od koša do koša napisao je: "Ako vam se ne sviđa kako Dario igra košarku, onda vam se ne sviđa košarka".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.