FOTO Najpoznatija olimpijska navijačica u Pariz stigla sa zastavom Jugoslavije

Foto: Tom Dubravec Cropix

JEDINSTVENOM ceremonijom u Parizu otvorene su 33. Olimpijske igre. Priredba je trajala gotovo četiri sata i tako je označen službeni početak najveće svjetske sportske smotre. Prvi put u povijesti ceremonija otvaranja Olimpijskih igara održana je izvan stadiona.

Delegacije svih zemalja plovile su rijekom Seinom na 85 brodova i obišle neke od najvećih znamenitosti Pariza. Jedna od atrakcija dana otvaranja bila je i Vivianne Robinson (60) iz SAD-a, poznatija kao The Olympic Super Fan. Ova američka navijačica stigla je u Pariz, gdje će pratiti svoje sedme Olimpijske igre.

Jugoslavija je bila domaćin Igara 1984. godine

Ljubav prema Olimpijskim igrama naslijedila je od majke, koja je bila volonterka na Igrama u Los Angelesu 1984. godine. Vivianne je kao strastvena ljubiteljica Olimpijskih igara Parizom prošetala u outfitu prekrivenom zastavama svih zemalja koje su bile domaćini Olimpijskih igara.

Među njima je i jugoslavenska zastava, u spomen na Zimske olimpijske igre održane u Sarajevu 1984. godine. Vivianne je godinama skupljala značke sa svih olimpijskih priredbi, a sada je u Pariz stigla u maksimalno okićenom navijačkom ruhu kako bi uživo pratila svoje sedme Olimpijske igre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.