Gattuso: Onaj tko nije discipliniran kod mene neće zagaziti nogom na teren

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je na Poljudu pobijedio Goricu 4:1 u sedmom kolu SuperSport HNL-a. Velikogoričani su poveli autogolom Dominika Prpića u petoj minuti, a već šest minuta kasnije poravnao je 16-godišnji Bruno Durdov. Do kraja prvog poluvremena više nije bilo golova, no domaća momčad trenera Gennara Gattusa okrenula je u nastavku jer je Durdov zabio svoj drugi gol, a po jedan su dodali Marko Livaja i Niko Sigur.

Splićani su ovom pobjedom, barem privremeno, preuzeli prvo mjesto u hrvatskom prvenstvu. Imaju 17 bodova, tri više od druge Rijeke koja će u nedjelju u 20 sati igrati protiv Šibenika na Rujevici. Dinamo je treći s 13 bodova. Gattuso je dao izjavu nakon utakmice.

"Nisam nikakav heroj. Igrači su heroji, oni zaslužuju čestitke. Bez njih trener ne može napraviti ništa", rekao je Gattuso, prenosi Dalmatinski portal, pa odgovorio na pitanje o Durdovu: "Zaslužuje sve što mu se događa. On, kao i Šimun (Hrgović, op. a.). Nikome ne poklanjam ništa. Iza svega stoje težak rad i žrtva, meni isto nitko nije ništa poklonio.

Tko zaslužuje igra i obratno. Onaj tko nije discipliniran kod mene neće zagaziti nogom na teren. Za mene godine nisu bitne. Durdov mora ostati ozbiljan, profesionalan. U Italiji se kaže: 'Željezo se kuje dok je vruće.' Bila bi velika pogreška da si Durdov umisli da je velik igrač. Trebaju mu još stotine utakmice da bi postao veliki igrač." Uslijedila su pitanja novinara.

Je li i ova utakmica pokazala da u SHNL-u nema sigurnih pobjeda?

Sve utakmice su teške. Na 0:1 nismo paničarili, brzo smo se vratili u igru. Rezultat prvog poluvremena nije bio realan. Livaja je imao nekoliko prilika koje on sa svojom klasom inače zabija. To se rijetko događa.

Greška Uremovića na početku je moja odgovornost. To tražim od igrača. Raduje me hrabrost kojom smo krenuli naprijed. Gorica se u početku branila s petoricom, potom su promijenili svoju strategiju i tu smo ih kaznili.

Koliko ste zadovoljni ritmom i energijom?

Čestitam svim igračima koji su ušli s klupe. Svatko je dao svježinu. Pohvale i drugim igračima. Stipe Biuk je odigrao odličnu utakmicu. Nitko ne zna koliko je Anthony Kalik važan za momčad. 

Kad sam vidio prošlu utakmice Gorice, kada su izgubili od Rijeke, bio sam zabrinut jer sam vidio da je to momčad koja te može dovesti do neugodnosti. Proteklih tjedan sam radio na glavama igrača da pravilno pristupe utakmici. 

Dialla ste nakon greške poljubili u glavu. Kako komentirate njegovu izvedbu?

To su spontane stvari. Iskren sam trener. Kada vidim da nešto pogriješi, ja sam uz njega. Ne volim arogantnost. Poštujem svakog igrača koji se trudi, a Diallo to je. 

Može li Hajduk biti prvak?

Teško je govoriti o prvenstvu. Moramo se osvježiti, čeka nas Rijeka. Gubili smo 0:1, svidjela mi se reakcija momčadi. U ovom trenutku ne možemo ništa obećavati. Najvažnije je da igramo kao momčad. Mi trebamo ovaj stadion zapaliti, ali ne bakljama nego entuzijazmom. Hvala navijačima, bili su nam vjetar u leđa.

Je li Vass iznenadio poraz Dinama?

Mene u nogometu ništa ne iznenađuje. Nogomet se kompletno promijenio. Danas i male momčadi imaju razne načine kako bi se suprotstavile jačima. Prvenstvo je jako komplicirano. Dosta mladih igrača igra, ne možeš ih dobro upoznati. Moramo ostvariti dobar rezultat i kad nas ne ide. 

Kako protiv Rijeke?

Teška utakmica. Igrači su slobodni do utorka kada krećemo s pripremama za Rijeku. Oni su fizički jaka momčad. To će biti velika utakmica za nas. Moramo biti veliki Hajduk ukoliko mislimo pobijediti.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.