Gvardiol oduševljen novim reprezentativcem: On je čudo, bit će veliki igrač

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

HRVATSKA nogometna reprezentacija je s polovičnim uspjehom završila prvi ciklus novog izdanja Lige nacija. Nakon poraza od Portugala u Lisabonu (2:1), svladala je Poljsku u Osijeku sjajnim golom Luke Modrića i stigla do prva tri boda. Podsjetimo, jako je važno da bude među dvije najbolje momčadi skupine jer će joj to vjerojatno garantirati mjesto u prvom jakosnom šeširu povodom ždrijeba za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Nekoliko igrača sjajno je iskoristilo šansu, a posebno se to odnosi na mladog napadača Igora Matanovića. On nije zabio gol, ali je u obje utakmice bio opasan i jedan od najaktivnijih na terenu. Posebnu pohvalu dobio je od suigrača iz svlačionice, a to je javnosti objavio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

''Matanović je tu isplivao u prvi plan, ali tu su i dva Sučića, mogli su igrati i za druge reprezentacije. Zahvala Stipi Pletikosi, a i obitelji koja je dio odluke da igraju za Hrvatsku'', započeo je Kustić u razgovoru za Novu TV pa dodao: "Gvardiol je rekao da je Matanović čudo od igrača, nije ga lako čuvati i poručio je da će biti veliki igrač."

Tko je Igor Matanović?

Dvadesetjednogodišnji napadač visok 194 centimetra rođen je u Hamburgu, a za tamošnji St. Pauli je u 53 utakmice Cvajtare zabio tek tri gola. Iako se ne radi o impresivnom učinku, pozivan je u mlade selekcije Njemačke, za koje je u osam susreta dao pet golova, a Eintracht ga je doveo još kao juniora.

S obzirom na to da je Eintracht u ovom prijelaznom roku ostao kratak na poziciji napadača, odlučili su dati šansu Matanoviću, koji je na posudbi u Karlsruheu prošle sezone dao 14 golova. Ipak, odlučio je odabrati Hrvatsku, zemlju svojih roditelja kao zemlju koju će predstavljati na seniorskoj razini.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.