Horvat: Ova atmosfera je predivna. Trebala nam je ovakva utakmica

Foto: PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija je očekivano lagano i bez ikakvih problema u drugom kolu skupine G SP-a pobijedila reprezentaciju SAD-a 40:22. Nakon teškog i bolnog poraza od Egipta, Hrvatska više nije imala pravo na kiks, a Amerikanci su se pokazali kao nedorastao rival. Ovo su prve reakcije izbornika Hrvoja Horvata i igrača.

Horvat: Trebala nam je ovakva utakmica

"Rezultat govori sve. Treba, prije svega, pohvaliti atmosferu. Nakon lošeg izdanja protiv Egipta, ovo je predivno i puno nam znači. Nadam se da će nas navijači pratiti i dalje, pogotovo će nam trebati u drugom krugu. Nakon onakvog šoka protiv Egipta trebala nam je jedna ovakva utakmica. Da odigramo pokretljivu obranu, da se rastrčimo. Svi su dobili minutažu, isprobali smo neke stvari", rekao je izbornik Hrvoje Horvat pa dodao:

"Uvijek odigraš dobru utakmicu ako je dobro pripremiš i otvoriš. Krenuli smo dobro u obrani, imali smo sigurnost, popratio je to i golman, zabili smo i dosta lakih golova. Nije bilo nesigurnosti u napadu. Prvenstvo je dugo. Imamo još dosta utakmica. Dogovorili smo se da idemo kolo po kolo, čeka nas još Maroko, treba to odraditi ozbiljno kao danas. U drugom krugu idemo probati izvući maksimum."

Jelinić: Ne možemo gledati Ameriku kao sebi ravnu

"Skupili smo glave nakon teškog i razočaravajućeg poraza protiv Egipta. Znali smo da to nije to, nismo ispalili nijedan metak, ništa nije štimalo. Na sastanku smo se dogovorili da se borimo do kraja, dok god postoji šansa, nećemo se predati", izjavio je Marin Jelinić pa nastavio:

"Kad krenete agresivnije u obrani, onda imate i kontre. To nam je nedostajalo protiv Egipta. Ne možemo gledati Ameriku kao sebi ravnu, ali bio je ovo dobar trening, rastrčali smo se, dobro je i za samopouzdanje. Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se prolasku."

Duvnjak: I dalje mi je žao Egipta

"Protivnik nije bio na nivou kao Egipat, ali bila je i drugačija energija na terenu. Krenuli smo malo u grču, 5:5 je bilo, ali na kraju je sve sjelo na svoje. Bili smo onakvi kakvi smo bili na pripremama. Žao mi je i dalje utakmice protiv Egipta, nismo pokazali svoje pravo lice. Danas je bilo u redu, pogledat ćemo video i popraviti još neke sitnice. Čeka nas Maroko i nadam se da ćemo biti još bolji", rekao je Domagoj Duvnjak.

Martinović: Uhvatili smo ritam

"Nismo smjeli podcijeniti Amerikance. Vidjeli smo da su dobili Maroko. Ušli smo ozbiljno i 50-ak minuta odigrali kako treba. Bili smo agresivni, radili smo više prekida i to im nije odgovaralo. Vratari su nam bili odlični danas. U napadu smo uhvatili ritam, igrali smo ljepše i brže, imali smo dobar šut", rekao je Ivan Martinović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.