Hrvatska tenisačica na WTA touru debitirala pobjedom

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

HRVATSKA tenisačica, 21-godišnja Antonia Ružić, plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Monastiru, gdje je u dvoboju 1. kola svladala četvrtu nositeljicu, Argentinku Nadiju Podorosku s 1:6, 6:2, 6:4 nakon sat i 55 minuta igre. Nakon što je uspješno prošla kvalifikacije, igračica iz Orehovice pored Čakovca u svojem je prvom nastupu u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira u karijeri upisala i prvu pobjedu, i to protiv trenutačno 71. igračice svijeta, koja je prije četiri godine igrala i u polufinalu Roland Garrosa.

Ružić je, razumljivo, vrlo loše odigrala prvi set, pogotovo na svojem početnom udarcu. Izgubila je sva četiri gema u kojima je servirala, a jedini koji je osvojila bio je onda kada je Podoroska prvi put servirala u dvoboju.

Sjajno krenula na WTA razini

No drugi je set donio potpuno drugačiju sliku, Ružić je dominirala na svojem početnom udarcu, osvojila je sva četiri gema kada je servirala, a usto je napravila dva breaka, prvi u prvoj igri te dionice, a drugi za prednost 4:1. Mogla je Ružić uzvratiti Podoroskoj s istih 6:1, ali kod prednosti od 5:1 nije uspjela iskoristiti dvije set-lopte.

Treći je set započeo slično kao i meč, niti jedna od igračica u prva tri gema nije mogla zadržati svoj servis, no ovoga je puta Ružić napravila dva breaka, a Podoroska jedan. Naša je igračica potom napravila još jedan break za 4:1, a on se pokazao važnim jer je Ružić izgubila jedan od ta dva breaka prednosti prije no što je uspjela privesti susret kraju. Ružić će u 2. kolu igrati protiv Britanke Yuriko Miyazaki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.