Igrač Gorice: Oteli su me, izgubio sam kilograme. To je tamna strana nogometa

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

ABDULLAH TALAL HAMEED (27) službeno je registriran kao igrač Gorice. Podsjetimo, 21. kolovoza prijavljen je nestanak nogometaša dvojnog, švedskog-iračkog državljanstva, da bi četiri dana kasnije bio pronađen. Ispostavilo se da je Hameed bio otet, o čemu je malo govorio na današnjoj konferenciji za medije.

"Sretan sam i ponosan što sam dio ovog kluba. Gorica je bila dobra prema meni od prvog dana. Od predsjednika, suigrača, trenera i ljudi iz kluba. Hvala im na pomoći koju su mi dali tijekom ove situacije", izjavio je Hameed pa nastavio o detaljima otmice, odnosno rekao je ono što smije jer mu je policija poručila da ne iznosi detalje istrage.

"Bila je to šokantna stvar u mom životu. Oteli su me iz apartmana. Bila je loša situacija, teška za mene u svakom smislu. Ali klub je stao uz mene. Ne želim razmišljati previše o prošlosti. To je tamna strana nogometa.

Nešto što mnogi proživljavaju, ali možda ne tako kao ja. Iskreno, želim ostaviti to iza sebe. Izgubio sam na kilaži, mentalno mi je bilo teško. Imam sve što mi treba ovdje, najviše sigurnost. Na meni je fokusirati se na budućnost."

Črnko: Kada je Atiemwen stigao iz druge lige, svi su se čudili

Predsjednik Gorice Nenad Črnko rekao je sljedeće: "Svi smo komunicirali tijekom te situacije, slučaj je na kraju dobro završen. Hameed se priključio momčadi, a sve ono što se događalo objavljeno je u policijskim izvješćima. Gorica je bila na dispoziciji svima, od obitelji do policije. Danas smo dobili dozvolu za registraciju, on je i službeno naš član."

Hameed je stigao iz mađarskog ZTE-a iz Zalaegerszega, a Črnko je objasnio kako je transfer napravljen na preporuku Damira Milanovića, koji je bio asistent Deana Klafurića u Honvedu. "Kada je Atiemwen stigao iz druge lige, svi su se čudili. Na koncu smo ga prodali za dva milijuna eura", dodao je Črnko.

Što se dogodilo?

Podsjetimo, Hameed je u kolovozu iz mađarskog ZTE-a iz Zalaegerszega prešao u redove hrvatskog prvoligaša Gorice, no potom je njegov novi klub objavio da mu se izgubio svaki trag. Hameed je u Budimpeštu došao u subotu, 19. kolovoza, kako bi pokupio osobne stvari i dokumente za registraciju za Goricu.

Trebao je oko podneva u ponedjeljak krenuti prema Velikoj Gorici, no tamo nije stigao pa je njegov nestanak prijavljen mađarskoj policiji. Abdullahov otac Talal Hameed Tali rekao je da je razgovarao sa sinom oko 11 sati i da je sve je bilo spremno za selidbu, no sat vremena kasnije švedski nogometaš više nije odgovarao na pozive.

Njegov mobitel bio je isključen. Sluteći nevolje, Tali je odmah doletio u Budimpeštu i došao pred stan svog sina. Aftonbladet je pisao da je Abdullahov automobil Porsche Taycan i dalje bio parkiran u garaži. Tali je pozvao policiju koja je provalila u stan i pronašla putovnicu švedskog nogometaša, ali ne i ključeve od stana i novčanik.

"Prošlog tjedna Abdullah je djelovao jako zabrinut. Zvučao je potišteno i nestabilno, ali prvi put mi nije htio reći o čemu se radi. Samo mi je rekao da bi se nešto moglo dogoditi", rekao je tada Tali, koji je surađivao s mađarskom policijom i tvrdio da je njegov sin žrtva kaznenog djela.

"U hotel u kojem je tada boravio došla su dva muškarca..."

Navodno je Abdullah ovog ljeta, prije nego što je potpisao jednogodišnji ugovor s Goricom, imao ponudu drugog kluba. I kad je transfer već bio pred realizacijom, švedski nogometaš se povukao jer mu se druga strana nije činila dovoljno ozbiljnom. Čini se da je to izazvalo zlu krv.

"U hotel u kojem je tada boravio došla su dva muškarca. Jedan od njih mu je prijetio da će ga probosti nožem. Hotelsko osoblje pozvalo je policiju koja je nakon par minuta stigla i odvela muškarce. Nakon toga moj sin je bio uplašen", objasnio je Tali u kolovozu za Aftonbladet.

Prijetnje iz prošlosti

Otac kaže da je Abdullaha, koji osim švedske ima i iračku putovnicu jer je rođen u Iraku, ubrzo nazvala osoba koja je tvrdila da predstavlja njegov nesuđeni klub i tražila 50.000 eura odštete za odustajanje od transfera.

Nogometaš je to odbio i tada su počele prijetnje. Talal Hameed Tali vjerovao je da je spor oko ugovora povezan s nestankom njegova sina. Nije naveo ime kluba s kojim je njegov sin pregovarao o transferu.

Abdullah je u karijeri igrao za niz klubova iz Iraka, Mađarske, Austrije, Slovenije i Švedske, a uoči dolaska u Goricu je rekao: "Sretan sam zbog prilike da igram u Hrvatskoj. Želim pomoći Gorici koliko god mogu i ostaviti dobar dojam za klub i navijače. Želim izboriti i mjesto u reprezentaciji, to mi je veliki motiv." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.