Procurilo koliko će Klopp zarađivati kao globalni šef nogometa Red Bulla

Foto: EPA

Jürgen KLOPP (57) od 1. siječnja 2025. bit će globalni šef nogometa Red Bulla. Njemački stručnjak savjetovat će sve klubove koji su u vlasništvu Red Bulla, kao što su Leipzig, Salzburg i New York. Pomagat će im u treniranju, razvoju nogometne filozofije, razvoju i dovođenju trenera i igrača te sličnim zadacima.

Klopp je već potpisao dugogodišnji ugovor, u koji je ugradio klauzulu prema kojoj može napustiti svoj novi posao kako bi potencijalno u budućnosti postao izbornik njemačke reprezentacije, koju trenutno vodi Julian Nagelsmann (37), čiji ugovor vrijedi do ljeta 2026. godine.

Florian Plettenberg prvi je objavio tu vijest, koja je kasnije dobila službenu potvrdu. Skyev insajder sada je otkrio i da će Klopp na novom poslu zarađivati 10-12 milijuna eura godišnje.

"Povratak na mjesto trenera trenutačno mu ne dolazi u obzir"

"Svjesno je odabrao ovu ulogu, a povratak na trenersko mjesto trenutačno mu ne dolazi u obzir. No, mjesto izbornika njemačke reprezentacije ostaje opcija. Njegov ugovor je dugoročan. Još jednom je potvrđeno da ima jamstvo prema kojem može otići ako dobije konkretnu ponudu koju želi prihvatiti.

Nema izlazne klauzule, kao što se uvijek navodi, ali postoji opcija za odlazak. Svi uključeni su se usmeno dogovorili na temelju međusobnog poštovanja", napisao je Plettenberg.

Klopp odbijao poslove nakon odlaska iz Liverpoola

Podsjetimo, Klopp je ljetos napustio Liverpool, u kojem je bio trener od 2015. godine. U tom periodu osvojio je osam trofeja, među kojima su prvi naslov u Premier ligi 2020. te trofej pobjednika Lige prvaka 2019. Do kraja je otišao u svim natjecanjima u kojima je sudjelovao, osim u Europa ligi, u kojoj je finale izgubio od Seville.

Odlazak iz Liverpoola objasnio je prevelikim umorom od nogometa, zbog kojeg je najavio odmor. Među ostalim, povezivalo ga se s povratkom u Borussiju Dortmund, s kojom je osvojio pet trofeja, i reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država. Odbio je sve poslove do ovoga u Red Bullu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.