Japanac Kaneko novi je igrač Dinama

Foto: GNK Dinamo

JAPANSKI nogometaš Takuro Kaneko novi je igrač Dinama. Stiže iz japanskog kluba Saporra, gdje se nedavno oprostio od navijača i poručio im da prelazi u momčad hrvatskog prvaka. Japanac stiže na posudbu koja bi trebala trajati godinu dana i koju je Dinamo platio 400 tisuća eura, a Dinamo će 25-godišnjaka moći otkupiti za 1.1 milijun eura.

Dinamo nije obavezan otkupiti njegov ugovor i može ga poslati natrag na kraju sezone ako ne ispuni očekivanja. Transfermarkt Japanca procjenjuje na milijun eura.  Kaneko pokriva pozicije desnog krila i desnog beka te je bio nezamjenjiv prvotimac koji samo u jednoj utakmici nije odradio svih 90 minuta. U aktualnoj sezoni ima devet pogodaka i četiri asistencije. 

"Dugo smo radili na transferu"

"Jako sam sretan i zadovoljan dolaskom u ovako respektabilan europski klub. Dugo vremena smo radili na ovom transferu i drago mi je da je konačno sve zaključeno s pozitivnim epilogom, kako za mene tako i za klub. Dinamo predstavlja moj prvi iskorak u europski nogomet, a znam da je  klub u Europi već dugi niz godina vrlo konkurentan i da protiv njega nitko ne može unaprijed računati na bodove.

Također, znam da je konkurencija u samoj momčadi vrlo snažna, izazovna, no ne bih došao ovdje da ne volim izazove. Prvi sljedeći za mene osobno bit će dokazati se, kako samom sebi tako i klupskom vodstvu i navijačima. Siguran sam da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano i da ću na Maksimiru doživjeti mnogo lijepih trenutaka", rekao je nakon potpisa za Dinamo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.