Je li Livaja nakon debakla kritizirao Gattusa? Evo što je rekao o igri Hajduka

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

HAJDUK je ispao iz Europe. U uzvratnoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu na Poljudu je izgubio 1:0 od slovačkog Ružomberoka te tako ostao bez četvrtog pretkola, nakon što je u prvom susretu bilo 0:0. Momčadi Gennara Gattusa presudio je rani autogol Zvonimira Šarlije. Utakmicu je komentirao Marko Livaja, koji je otvoreno kritizirao igru Hajduka, a čini se da je dijelom kritizirao i Gattusa zbog njegove nedovoljno napadačke taktike.

"Jedno veliko razočaranje, opet. Imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili. Primili smo autogol, svakome se desi. Moramo nastaviti dalje i biti fokusirani. Nije prvi put da nam se događaju ovakve stvari, uvijek neki problemi. Iskreno, jedno veliko razočaranje za sve, ali idemo to prebroditi, što ćemo", rekao je najbolji igrač Hajduka pa odgovorio na nekoliko pitanja.

Je li opravdano negodovanje navijača?

Zasluženi zvižduci, imali smo dosta prilika, ali nismo ih iskoristili. Svaka čast Ružomberoku, ali mislim da smo kvalitetnija ekipa od njih. Trebali smo više riskirati i ovdje i u Slovačkoj. Primili smo jeftin pogodak, ispali iz Europe, ovo nije prvi put da nam se to dogodilo.

Igre nema na početku sezone.

Da, ne igramo lijep nogomet. Danas smo imali dosta šansi, ali nismo zabili golove. Trebamo nastaviti raditi, ova ekipa zna igrati nogomet, trebamo biti hrabriji. Zvižduci su opravdani, kao što sam rekao, igramo u Hajduku i trebamo svi preuzeti veću odgovornost. Trebamo donositi pametnije odluke na terenu, tu nam trener ne može puno pomoći. 

Je li slučaj Perišić utjecao na vas kao ekipu?

Možda je stvorio početni šok, ali nije to toliko utjecalo. Život ide dalje, ne želim se uopće obazirati na tu temu, završena je. 

Kako dignuti glave nakon ovoga?

Moramo donositi kvalitetnije odluke i sami stvoriti razliku na terenu. Imamo puno mjesta za napredak i nadam se da ćemo se uzdignuti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.