Briljirao je na Euru u 42. godini, a sada je ostao bez ugovora

Foto: EPA

NAJSTARIJI nogometaš koji je ikad nastupio na Eurima, Portugalac Pepe, u 42. godini odigrao je fantastičnu utakmicu protiv Francuske provevši na terenu svih 120 minuta. Snažni stoper bio je neprelazan na cijelom turniru, a u produžecima se istaknuo s nekoliko maestralnih reakcija protiv dvostruko mlađih francuskih igrača. Ipak, Portugal je nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca ispao s turnira u četvrtfinalu od Francuske, a Pepe je završio u suzama.

Ostao bez kluba

Prekaljeni stoper ne misli prekidati karijeru jer je u sjajnom stanju, no sada traži novi klub jer mu je istekao ugovor s Portom. Pepe se drugi put u karijeri oprostio od Porta. Prvi put je igrao za taj klub od 2004. do 2007., a potom je prešao u Real Madrid, za koji je igrao do 2017. Odigrao je potom jednu sezonu u Bešiktašu, a potom se vratio u Porto, u kojem je igrao od 2019. do konca minule sezone.

Portugalska legenda

Pepe sada može pregovarati s kim želi, no još nema informacija gdje bi mogao nastaviti karijeru. Pepe je rođen u Brazilu, a u karijeri je još igrao za portugalski Maritimo. Za Portugal u 141 utakmici ima osam golova, a prije osam godina osvojio je Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.