Jeličić izdvojio tri najbolja Dinamova igrača: To je razina ozbiljne Lige prvaka

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL/Igor Kralj/PIXSELL

DINAMO je pobjedom 1:0 nad Varaždinom u devetom kolu SuperSport HNL-a sustigao Rijeku, s kojom dijeli drugo mjesto. Vodeći je Hajduk s dva boda više. Pobjedu sastavu Nenada Bjelice donio je Juan Cordoba pogotkom iz 35. minute na asistenciju Martina Baturine. Iza Baturine je vrlo uspješan tjedan. 

Protiv Monaca je prvo asistirao Petru Sučiću u posljednjim sekundama prvog poluvremena, nakon čega je Sučić prekrasno zabio za vodstvo. Baturina je u 66. minuti vrhunski pogodio za 2:0, no Dinamo je na kraju odigrao 2:2 na Maksimiru i tako uzeo svoj prvi bod u Ligi prvaka. MAXSportov analitičar Joško Jeličić posebno je naglasio važnost Baturine, ali i još dvojice Dinamovih igrača za koje smatra da su najviša razina Lige prvaka.

Jeličić izdvojio trojicu

"I na ovoj utakmici smo vidjeli Petra Sučića. 4/4 driblinzi, dva ključna dodavanja... Ili Martina Baturinu, koji je u 60 minuta imao četiri ključna dodavanja i asistenciju. Protiv Monaca smo zapravo vidjeli zbog čega su oni budućnost hrvatskog nogometa", rekao je Jeličić pa pojasnio:

"Po meni, individualno gledajući, postoje samo tri igrača u ovom Dinamu koji mogu igrati na razini ozbiljne Lige prvaka. Ne pričamo o Slovanu ili nekim ekipama koje su tamo došle zbog sustava natjecanja.

To su Petković, pogotovo Petar Sučić i Baturina. I oni imaju tu razinu, ali zbog toga je jako važna momčad i njihov trener. Stav da te uvjeri da možeš. To prije nisu imali, onih 13 golova. Sad imaju. To je velika vrijednost Nenada Bjelice."

🎙️ Joško Jeličić: 'Postoje samo tri igrača Dinama koji mogu igrati na razini ozbiljne Lige prvaka - to su Baturina, Sučić i Petković. Protiv Monaca smo vidjeli zašto su Baturina i Sučić reprezentativci te budućnost Dinama i hrvatskog nogometa'. #StudioHNL #SuperSportHNL #HRnogomet

Posted by HRnogomet on Tuesday, October 8, 2024

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide nakon završetka svakog kola.

Sva trojica su reprezentativci Hrvatske

Petar Sučić (20) je novopečeni hrvatski reprezentativac i igra na poziciji veznog igrača. Prema Transfermarktu vrijedi tri milijuna eura. Martin Baturina (20) najskuplji je igrač SHNL-a i prema Transfermarktu vrijedi 20 milijuna eura, a Bruno Petković (30) prema istoj stranici vrijedi pet milijuna eura.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.