Neurokirurg o Schumacheru: Sve ukazuje na to da se ne osjeća dobro

Foto: EPA

LEGENDARNI vozač Formule 1 i sedmerostruki prvak Michael Schumacher 2013. godine doživio je tešku nesreću na skijanju te ga od tada javnost nije imala priliku vidjeti, a ni o njegovom zdravstvenom stanju obitelj nije iznosila nikakve informacije. Sve drže u strogoj tajnosti. Dr. Jussi Posti, finski neurokirurg, misli da Schumacher nije bio u stanju prisustvovati nedavnom vjenčanju svoje kćeri Gine Marije.

"Sve ukazuje na to da se ne osjeća dobro. Bolesnici koji leže u krevetu većinom postanu toliko slabi i nepokretni da ih više nije moguće izvući iz kreveta nakon toliko godina", rekao je pa dodao:

"To sugerira da je vjerojatno u istom stanju tijekom posljednjeg desetljeća. Sumnjam da se išta iznenada promijenilo u ovoj fazi. Pacijenti se oporavljaju koliko mogu do dvije godine, a onda se obično utvrđuje razina oporavka. U suštini, ove vrste pacijenata su u najboljem slučaju vrlo eksperimentalni modeli."

Posti kaže da je pročitao da Schumacher komunicira očima: "Postoji nekoliko posljedica oštećenja mozga. Na primjer, ozljeda može učiniti da pacijent ne želi komunicirati ni s kim osim sa svojom užom obitelji. Može se dogoditi i da nitko osim njegove uže obitelji ne može dovoljno stimulirati pacijenta da komunicira na smislen način."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.