Šutalo impresionirao nizozemskog analitičara: Ne znam što je radio tijekom ljeta

Foto: Profimedia, Screenshot: YouTube

JOSIP ŠUTALO (24) prošle je sezone, kao i ostatak momčadi Ajaxa, trpio negativne kritike nizozemske javnosti zbog slabih rezultata. Međutim, situacija se okrenula za hrvatskog braniča, čija se momčad nalazi na petome mjestu nizozemskog prvenstva s 13 bodova, dok je u Europa ligi upisala pobjedu i remi.

Nezamjenjivi je prvotimac s 14 nastupa i jednim golom kod trenera Francesca Fariolija, koji ga je nahvalio i rekao da preuzima status vođe. Oduševljen je i nekadašnji nizozemski veznjak Marciano Vink (53), danas analitičar ESPN-a.

Grafika: Sofascore

"Ne znam što je Josip Šutalo radio tijekom ljeta, ali stvarno je napredovao za dvije-tri razine u odnosu na ono gdje je bio. Imao je par dobrih reakcija zbog kojih Groningen nije uspio nametnuti svoju igru", rekao je Vink na poluvremenu utakmice osmog kola Eredivisie, u kojem je Ajax pobijedio Groningen 3:1.

Nakon što je Vink pohvalio hrvatskog reprezentativca, on je pogriješio u 69. minuti te je Groningen zabio svoj jedini gol. Prvo je pokušao nogom izbiti jednu loptu koja je pala pred njegov kazneni prostor, a potom i glavom, ali oba pokušaja bila su neuspješna i Jorg Schreuders je pored njega došao do lopte te pogodio za izjednačenje. Snimku pogledajte OVDJE.

Hoće li Šutalo igrati za Hrvatsku protiv Škotske i Poljske?

Šutalo se u ponedjeljak priključio hrvatskoj reprezentaciji, koja će u subotu, 12. listopada, igrati protiv Škotske na Maksimiru, dok je u utorak, 15. listopada, čeka gostovanje u Poljskoj u sklopu Lige nacija. Izbornik Zlatko Dalić na presici je rekao da je Šutalo osjetio mišić na posljednjoj utakmici te će nakon pregleda biti poznato hoće li igrati u narednim susretima.

Podsjetimo, Šutalo je u Ajax stigao iz Dinama u kolovozu 2023. godine za 20.5 milijuna eura te potpisao ugovor do 2028. U Dinamu je skupio 89 nastupa, sedam golova i četiri asistencije, dok je u Ajaxu trenutačno na 46 odigranih susreta i dva postignuta gola.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.