Kako će Dinamo izgledati ako se ostvare sve Jakirovićeve želje?

Foto: Pixsell, Grafika: Index

DINAMO će u subotu u 14 sati na Maksimiru igrati prijateljsku utakmicu protiv Rogaške. Bit će to prva od pet Dinamovih pripremnih utakmica u siječnju. Nakon što odigra s Rogaškom, momčad Sergeja Jakirovića u ponedjeljak putuje u Rovinj, a ondje će igrati protiv Triglava, Celja, Makedonije GP i Slaska.

U Maksimir je u ovom prijelaznom roku iz Urawe stigao Takuya Ogiwara, kojeg je Dinamo posudio od Japanaca uz opciju otkupa ugovora. Ogiwara je oduševio Dinamovu struku nastupom protiv Manchester Cityja na klupskom SP-u i trebao bi biti konačno rješenje za poziciju lijevog beka. Japanac je navodno odgovoran u obrambenim zadacima i vrlo neugodan prema naprijed - točno ono što Dinamu nedostaje.

Stigao je i Moreno Živković, koji je vraćen s posudbe iz Lokomotive. Sjajni 19-godišnjak odigrao je odličnu polusezonu. Dinamu treba jedan pouzdan stoper i Jakirović se odlučio za Živkovića. Iz Varaždina je istovremeno vratio i Frana Brodića. No to nije kraj prijelaznog roka u Maksimiru.

Klub radi na dovođenju Jusufa Gazibegovića iz Sturma. Reprezentativac BiH vrijedi četiri milijuna eura, ali do 15. siječnja ima klauzulu prema kojoj ga se može dovesti za upola manje. Dinamu je i to puno, ali Jakiroviću se Gazibegović jako sviđa i radi se na tome da 23-godišnjak dođe u Maksimir.

Neizvjesnost oko lijevog krila

No i dalje nije riješeno pitanje lijevog krila. Već se tjednima spominju dva imena - Josip Brekalo i Arber Hoxha. Obojica žele doći u Dinamo, ali je kod obojice problem odšteta. Dinamo bi posudio Brekala uz opciju otkupa, ali Fiorentina zasad previše traži i dogovor je još daleko.

Što se Hoxhe tiče, Slaven trenutačno ne spušta ponudu ispod dva milijuna eura, koliko navodno može dobiti iz inozemstva. Dinamo bi tu cijenu smanjio, dao još neke igrače pod račun i nada se da bi to zadovoljilo Koprivničane. Kako trenutačno stvari stoje, realnije je da dođe Brekalo, ali oko obojice se priča malo stišala.

Kako će onda Dinamo izgledati u nastavku sezone? Već sada je jasno, osim ako se nešto ne promijeni na pripremama, da će stoperski par biti Theophile-Catherine i Živković. Francuz se prošlog ljeta vratio na Maksimir i bio je jedan od najkonstantnijih igrača u turbulentnoj polusezoni.

Na lijevom boku bit će novi igrač Ogiwara, a desni bi zauzeo Gazibegović ako dođe iz Sturma. Alternativa za Gazibegovića je, naravno, Ristovski. Makedonac ove sezone nije u najboljoj formi, ali imao je problema s ozljedama i obiteljsku tragediju. Majka mu je bila teško bolesna, nedavno je preminula i sve je to ostavilo dubok trag na jednom od najstandardnijih Dinamovih igrača.

Je li ovo proljeće Petra Sučića?

U veznoj liniji siguran je Josip Mišić, a sve je izvjesnije da će uz njega igrati i Petar Sučić. Sjajni mladi veznjak uvijek je ulazeći s klupe unosio novu energiju u momčad i pokazivao koliko potencijala ima. Marko Bulat pao je u formi, Arijan Ademi još je hvata, a Sučić će se vjerojatno nametnuti na pripremama.

Ispred njih bi trebao biti Martin Baturina, kojem su dva tjedna odmora vjerojatno koristila više nego svima drugima u svlačionici. Baturina je najvrjedniji Dinamov igrač i vrijeme je da u polusezoni koja dolazi pokaže svu svoju kvalitetu. Na kraju krajeva, Dinamo se nada da će ga prodati u ljeto kako bi stabilno funkcionirao i Baturina će biti u prvoj momčadi.

Desno krilo rezervirano je za Takura Kaneka, Dinamovo otkriće, a ne treba posebno naglašavati da će u špici biti Bruno Petković. To ostavlja otvorenu poziciju lijevog krila, ali iz Maksimira uvjeravaju da će do kraja prijelaznog roka dovesti nekoga na to mjesto.

Kao što smo rekli, između Hoxhe i Brekala, realnije je da dođe Brekalo, koji je navodno spreman odreći se dijela primanja. Njemu se igra, traži klub u kojem će imati minutažu i u kojem će se nametnuti izborniku Zlatku Daliću, a Dinamo vidi kao idealnu priliku za povratak u formu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.