Kako ovo nije za crveni asu Reala? Španjolci se pitaju, pogledajte Endrickov potez

Screenshot: Twitter

VELIKE kontroverze izazvalo je suđenje Muniza Ruiza na utakmici Real - Alaves (3:2) u sedmom kolu La Lige. Domaćini mu zamjeraju što im je dao "previše kartona zbog prigovora" (tri), dok su gosti bijesni što sedam minuta prije kraja nije isključio Realovog mladog (18) asa Endricka. 

Snimka pokazuje da se zatrčao i namjerno snažno koljenom u međunožje udario suparnika Mourina i to bez lopte ili u borbi za nju. Muniz Ruiz mu je dao samo žuti karton, na ogorčenje Alavesa. Dramatičan rasplet samo je pojačao njihov bijes. Naime, u trenutku kada je Endrick morao biti isključen Real je vodio 3:0, ali je Alaves do kraja smanjio na 3:2. Gosti ističu kako bi s igračem više možda i uspjeli izvesti nevjerojatan povratak kod prvaka Španjolske i Europe.

No ne smatra samo Alaves da je Real tu trebao ostati s igračem manje. To tvrde i sudački eksperti svih španjolskih medija, pa čak i Realu tradicionalno naklonjene Marce. "To nije bio opasan udarac, ali činjenica da je upućen daleko od lopte ili duela za nju može se kazniti isključenjem. Inače, glavni sudac ovo nije vidio, ali mu je VAR Figueroa Vazquez morao to dojaviti preko slušalica", rekao je Perez Burrull na Radio Marci.

Iturralde Gonzalez, sudački stručnjak radio postaje SER komentirao je: "Ovo je agresivan čin i Endrick je morao biti isključen". Dani Garrido je dodao: "Ovo je čisti crveni karton".

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.