Jeličić: U Hrvatskoj napreduje žutilo, ali mi smo Modra lasta za gospodu iz Srbije

Foto: Damir Hajdarbašić/PIXSELL

JOŠKO JELIČIĆ je na Simposaru, sportskom simpoziju u Sarajevu, govorio o izazovima bavljenja poslom nogometnog analitičara:

"Ovim poslom bavim se 13 godina i njegovo prokletstvo, ali i ljepota je u tome što je to najglobalniji sport kod kog nema egzaktne istine. Uvijek mogu reći da je neki trener trebao igrati u nekoj drugoj formaciji, ali nemam potvrdu da bi to doista bilo bolje. Često me pitaju zašto nisam trener, kad sam već završio trenersku akademiju. Silno poštujem trenere i mislim da je njihov posao puno kompleksniji nego moj", rekao je Jeličić i dodao:

"Mediokriteti hrane crnilom poluidiote"

"Živimo u vremenu prljave tehnologije, pri čemu su mainstream mediji proizveli hrpu mediokriteta koji konzumente hrane crnilom. Oni će rijetko kad objaviti pohvalu, a favoriziraju ono kritički izrečeno i tako ispod svog teksta generiraju reakcije poluidiota. To čine samo ljudi koji nikad ništa nisu napravili, a vole čačkati po boljima od sebe. Prije je bilo onih koji bi u kafiću širili crnilo, no takve si mogao nogom u guzicu. Ovi današnji se zatvore u svom balonu, napišu da imam klempave uši i sretni su."

Usporedio je u tom smislu Hrvatsku i Srbiju: "U inboks dobivam poruke samo od dama, isključivo starijih od 50 godina, pa sam malo nezadovoljan. Šalim se, svakako. Dobivam hrpu poruka, ali koliko god napreduje žutilo, mi smo Modra lasta za gospodu iz Srbije. Kontekstaši s portala uvijek izvuku ono što prodaje njihov tekst."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.