Finale LP-a 2027. će se igrati na ovom stadionu? Kandidirat će se umjesto San Sira

Foto: Profimedia

GRAD MARSEILLE ponudio je domaćinstvo finala Lige prvaka 2027. godine, nakon što ga je UEFA odlučila oduzeti Milanu zbog planiranih radova na San Siru. "A zašto to ne bi bilo u Marseilleu, na najljepšem stadionu u Francuskoj - Velodromeu?" napisao je na X-u Sebastien Gibrael, predstavnik gradskih vlasti Marseillea, samo nekoliko sati nakon odluke UEFA-e. Prema njegovim riječima, vlasti Marseillea će s gradonačelnikom Benoitom Pajanom podržati kandidaturu za domaćina finala Lige prvaka 2027.

UEFA je u utorak navečer objavila da je San Siro, stadion na kojem igraju Milan i Inter, izgubio organizaciju važnog događaja jer grad Milano nije mogao jamčiti da će stadion i njegova okolica biti spremni za utakmicu zbog renoviranja. Krovna organizacija europskog nogometa također je navela da će do sljedećeg lipnja izabrati konačno mjesto.

Sljedeća dva finala Lige prvaka igrat će se u Münchenu i Budimpešti. San Siro, stadion kapaciteta oko 75.000 sjedećih mjesta, četiri je puta ugostio najvažniju utakmicu europskog klupskog nogometa (1965., 1970., 2001. i 2016.).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.