Istra predstavila reprezentativca Gabona i Splićanina koji je igrao u Serie A

Foto: Facebook (NK Istra 1961)

ISTRA 1961 je predstavila dva nova nogometaša. Radi se o gabonskom veznjaku Andreu Poku (31) te stoperu iz Splita Luki Bogdanu (28). Obojica su došla kao slobodni igrači nakon što od ljeta nisu imali klub, a potpisali su ugovore do kraja aktualne sezone.

Poko igrao u Ligue 1

Poko je iskusan igrač koji je skupio 77 nastupa za reprezentaciju Gabona. Klupsku karijeru započeo je u Bordeauxu, za koji je 73 puta igrao u Ligue 1, nakon čega je igrao u turskim prvoligašima Karabuksporu, Goztepeu i Altayu te saudijskom Al-Khaleeju i izraelskom Hapoelu Beer Shevi.

"Andre je vezni igrač s velikim međunarodnim iskustvom, koji je do sada nastupao u jakim klubovima i ligama te je profila koji smo duže tražili. Cilj je da sa svojim iskustvom pomogne našoj momčadi, jednoj od najmlađih u prvenstvu ove sezone. Krase ga izuzetna borbenost i srčanost, kao i čvrstina u duelima. Andre je došao izuzetno motiviran i svi zajedno željno iščekujemo njegove prve minute u Istrinom dresu", rekao je sportski direktor Istre Saša Bjelanović.

Bogdan je već radio s Tramezzanijem

Bogdan se u Hrvatsku vraća nakon 11 godina, kada je iz splitskog Adriatica otišao u RB Salzburg. Poslije godine dana u juniorima Salzburga, Bogdan je redom igrao za HB Køge, Zavrč, Krku, Vicenzu, Cataniju, Livorno, Salernitanu, Ternanu i Ascoli. Za Salernitanu je šest puta nastupio u Serie A, dok ga je u Livornu već vodio aktualni trener Istre Paolo Tramezzani.

"Dolaskom Luke kompletirali smo užu obranu na poziciji centralnog braniča. Radi se o igraču koji se po svojim karakteristika uklapa u profil koji želimo za tu poziciju. Luka poznaje trenera Tramezzanija jer su zajedno radili u Italiji te je veoma motiviran da što prije uđe u potreban natjecateljski ritam", izjavio je Bjelanović.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.