Krcati Poljud je ove sezone jedan od najvećih problema Hajduka

Foto: Robert Matić / hajduk.hr

HAJDUK je izgubio od Dinama u derbiju na Poljudu golom Brune Petkovića i šanse za naslov prvaka si je sveo na minimum. Sada je dva boda iza najvećeg rivala, u odnosu na kojeg ima i utakmicu više, a još je veći zaostatak za Rijekom, koja mu sada bježi velikih sedam bodova.

Većina navijača Hajduka je već digla ruke od naslova prvaka ove sezone i pomirili su se sa sudbinom. No, Hajduk je u utrci i dalje živ. Kladionice sada daju koeficijent oko 9 da će osvojiti prvenstvo, što bi se moglo prevesti u otprilike 11% šanse. No, Hajduk je na pola prvenstva bio u fenomenalnoj poziciji.

Potop u drugom dijelu sezone

Hajduk je u najboljoj situaciji bio pred zimsku pauzu. U osamnaesto kolo, točno na polovici prvenstva, ušao je sa sedam bodova prednosti pred Rijekom i devet bodova više od Dinama, koji su imali jednu, odnosno dvije utakmice manje.

No, Hajduk nije iskoristio šansu najbolje pa je u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive odigrao 1:1. Doduše, s tim bodom mu se prednost povećala, ali je Dinamo pobjedom protiv Rudeša dan nakon toga uhvatio priključak te je dobio šansu približiti mu se dodatno u maksimirskom derbiju, zadnjem susretu polusezone.

Nakon toga je uslijedila kriza Bijelih, koji su, počevši od Lokomotive u Kranjčevićevoj, odigrali čak četiri utakmice u kojima nisu pobijedili. No, ono što ih je daleko najviše koštalo u borbi za naslov je to da su jako loše "branili" domaći teren.

Krcat Poljud ne paše Hajduku. Jedan je od najneuvjerljivijih domaćina lige

Naime, kada se uzmu u obzir samo susreti na domaćem terenu, Hajduk ima pet poraza. Po tom kriteriju je treća najgora ekipa lige. Rudeš ih ima devet, Slaven Belupo sedam, dok ih Gorica i Istra imaju također po pet. U odnosu na Rijeku je osvojio osam, a u odnosu na Dinamo pet bodova manje kod kuće.

Grafika: SofaScore

Ovaj podatak je još neobičniji ako znamo da je Hajduk u više navrata ove sezone u potpunosti rasprodao Poljud. Prema službenim podacima sa stranice SuperSport HNL-a, u prosjeku ga gleda gotovo 23 tisuće ljudi. Neki navijači smatraju da je takva atmosfera prevelik pritisak nekim igračima koji se u njemu ne snalaze.

Tu ne pomažu ni druge okolnosti. Torcida je već nekoliko puta pozvala igrače pred sjevernu tribinu na poluvremenu, a nakon poraza od Lokomotive ih je i vrijeđala. Nakon gola Petkovića u derbiju, stadion je potpuno zamuknuo do kraja poluvremena i mnogi se pitaju je li ovakav ugođaj previše za većinu igrača koji nemaju iskustvo igranja takvih utakmica.

Hajdukovi domaći porazi u prvenstvu ove sezone:

7. kolo Hajduk - Istra 0:1

12. kolo Hajduk - Osijek 0:2

20. kolo Hajduk - Rijeka 1:2

27. kolo Hajduk - Lokomotiva 1:2

28. kolo Hajduk - Dinamo 0:1

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.