Slaven Belupo: Drugi put nam je ove sezone poništen regularan gol

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SLAVEN BELUPO remizirao je kod kuće s Rijekom u devetom kolu SuperSport HNL-a. Koprivnička momčad zabila je gol koji je sudac Mario Zebec poništio jer je prijevremeno dosudio prekršaj u napadu koji nije postojao. Iz Slavena su se oglasili priopćenjem u kojem izražavaju nezadovoljstvo.

"Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza, na čelu s Bertrandom Layecom iz Francuske, objavila je analizu suđenja iz devetog kola SuperSport HNL-a i potvrdila ono što smo ionako svi znali - Slavenu je opet, po drugi put u sezoni, poništen regularan gol. Riječ je o situaciji iz 35. minute, kada je Kovačić glavom zabio, a Zebec iz samo njemu poznatih razloga gol poništio. 

Nakon izvedenog udarca iz kuta dva su suparnička igrača skakala i napadala loptu. Domaći napadač je nadskočio obrambenog igrača i postigao pogodak glavom. Sudac je bio previše fokusiran na izazov koji se dogodio iza prethodno opisane situacije te vidio lagano držanje domaćeg napadača", navodi se u priopćenju.

Gol su potvrdili svi koji se razumiju u nogomet

Oba igrača su se držala i ovaj izazov se ne može smatrati prekršajem. Sudačka komisija ne podržava dosuđeni prekršaj, nego priznavanje pogotka. VAR nije mogao intervenirati jer je sudac prekinuo igru prije nego je lopta ušla u vrata - poručili su iz Komisije. 

Da je gol sasvim regularan potvrdio je i slovenski sudački ekspert i priznati međunarodni djelitelj pravde Damir Skomina, ustvari potvrdili su svi koji se razumiju u nogomet, ali sve to malo vrijedi našem prvoligašu, koji je opet nepravedno ostao bez bodova. Baš kao i na otvaranju sezone na Poljudu. Kako će i hoće li sudac Mario Zebec biti kažnjen još uvijek nije poznato", zaključuje se.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.