LeBron James LA Lakersima uzeo još 104 milijuna dolara

Foto: Profimedia

LEBRON JAMES potpisao je novi ugovor s LA Lakersima, vrijedan 104 milijuna dolara, koji bi ga u klubu trebao zadržati još dvije sezone. S 39 godina LeBron je najstariji aktivni NBA igrač, koji će s ovim ugovorom rastegnuti karijeru na 23 sezone.

U ugovor je uključena "no trade" klauzula, koja mu garantira da ga Lakersi ne mogu razmijeniti bez njegova pristanka, kao i igračka opcija, što znači da LeBron idućeg ljeta može raskinuti ugovor i pregovarati o novom kako bi potencijalno pomogao klubu da dobije financijsku fleksibilnost u dovođenju drugih igrača.

Nudio Lakersima popust ako dovedu Georgea ili Thompsona

Tako je i ovog ljeta govorio da je spreman pristati na 20 milijuna manje u novom ugovoru ako će to pomoći Lakersima da dovedu Paula Georgea ili Klaya Thompsona, ali kako su oni završili u Philadelphiji, odnosno Dallasu, naposljetku im nije dao nikakav popust.

Lakersi su ovog ljeta 55. pickom drafta izabrali LeBronova najstarijeg sina Bronnyja, a za trenera postavili njegova bliskog prijatelja JJ-a Redicka, bivšeg igrača bez trenerskog iskustva, s kojim je posljednjih mjeseci imao podcast.

James je u svojoj 21.  sezoni bilježio prosjeke od 25.7 poena, 7.3 skoka i 8.3 asistencije te gađao trice 41%, što mu je najbolji učinak u karijeri. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.