Lučić nije branio protiv Posušja i preskočio je trening. Evo što se događa

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

IVAN LUČIĆ (29) je u siječnju prošle godine došao u Hajduk na mala vrata. Prvi golman kluba i kapetan Lovre Kalinić bio je ozlijeđen duže vrijeme, a vrata Hajduka je čuvao Karlo Sentić. Lučić je došao iz Istre, gdje je bio rezerva Lovri Majkiću, kako bi popunio kadar i bio zamjena za Sentića dok se Kalinić ne oporavi. U prvih šest utakmica u mandatu trenera Ivana Leke je bio na klupi, ali Hajduk je onda doživio težak poraz od 4:0 na Maksimiru.

Leko se odlučio na promjenu vratara i Lučić je neočekivano dobio priliku koju je maksimalno iskoristio. Zgrabio je mjesto prvog vratara kluba i do danas ga nije ispustio iako treba vidjeti kome će novi trener Gennaro Gattuso više vjerovati - njemu ili Kaliniću. Logično bi bilo da Lučić nastavi braniti jer je do ozljede bio jedan od najboljih i najstabilnijih igrača u momčadi.

Od dolaska u Hajduk Lučić je branio 50 utakmica. Primio je samo 32 gola, što čini prosjek od 0.64 po utakmici, a čak 30 puta je svoju mrežu ostavio netaknutom. Prošle sezone je u 33 utakmice u svim natjecanjima 17 puta sačuvao mrežu i bio je standardan sve dok nije doživio rapturu meniska koljena, zbog čega je prošlog travnja operiran, a klub je najavio da će biti spreman za ljetne pripreme.

Suludo branjenje s rupturom meniska

Operaciji je prethodila suluda ideja da Lučić sjedi na klupi kao rezerva Kaliniću u prvenstvenoj utakmici protiv Dinama na Poljudu (0:1), a onda je morao ući u igru ozlijeđen par dana kasnije u polufinalu Kupa protiv istog protivnika na istom mjestu. Kalinić se ozlijedio u 18. minuti, a Lučić je šepajući ušao u igru i branio vrhunski unatoč ozljedi. Kada je otkrivena težina Lučićeve ozljede, navijači su bili šokirani.

"Prije dva tjedna sam išao na magnetsku rezonancu i utvrđeno je da mi je puknuo meniskus. Trpio sam to već dugo, ali sada sam samo ja tu od vratara. Ali kad igraš u ovakvom klubu, onda se mora", izjavio je. Novi šok uslijedio je na presici nakon utakmice Kupa. Ovako je Hajdukov trener Mislav Karoglan odgovorio na pitanje što je s Lučićem: "Nije išao na operaciju jer je Buljan out. Lučić ima rupturu meniska, morat će braniti. U zapisniku nije bilo trećeg golmana jer je Kalinić bio zdrav već neko vrijeme."

Hajduk je protiv Rijeke na Rujevici par dana kasnije ponovno poražen, nakon čega je bilo jasno da su sve minimalne nade u uspješnu sezonu ugašene, smijenjen je predsjednik Lukša Jakobušić, a Lučić je opet branio ozlijeđen. Nakon toga je napokon poslan na operaciju, a do kraja sezone je branio mladi Borna Buljan.

Lučić je bio ozlijeđen cijelu polusezonu

Ono što nije baš poznato je da Lučić nije bio ozlijeđen "samo" u utakmicama protiv Dinama i Rijeke. Na tim utakmicama je branio nakon što mu se ozljeda pogoršala, tj. kad je došlo do puknuća, ali njega je koljeno mučilo cijelu polusezonu. Liječio je to terapijama i ne može se reći da je ozljeda bila toliko teška da nije mogao uopće braniti, ali probleme je imao i borio se s njima. Navijači su primijetili tada da je pao u formi malo, a to je vjerojatno bio glavni razlog.

Na pripremama se pojavio po planu, trenirao je normalno i branio u prvoj prijateljskoj utakmici protiv Veleža (3:0) prošlog ponedjeljka. Međutim, subotnju utakmicu protiv Posušja (1:0) je preskočio, a dan prije nije trenirao. Provjerili smo o čemu se radi i potvrđeno nam je da je Lučić imao manji problem koji nema veze s prethodnom ozljedom i da nema nikakvog razloga za dramu. Sutra putuje u Sloveniju na središnji dio priprema s Hajdukom i trebao bi odmah biti na raspolaganju Gattusu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.