Manchester City ranije otkrio Realu tko će osvojiti Zlatnu loptu?

Foto: EPA

MANCHESTER CITY je Real Madridu otkrio da će Rodri (28) dobiti Zlatnu loptu, tvrdi španjolski novinar Jose Luis Sanchez. Na kraju se to i pokazalo točnim. Madridski klub koji je očekivao da će njegov krilni napadač Vinicius Junior (24) primiti nagradu za najboljeg igrača svijeta bio je zbog toga razočaran te je odlučio otkazati put u Pariz za svojih 50-ak predstavnika.

Podsjetimo, Zlatna lopta, najprestižnija individualna nagrada u svijetu nogometa, za sezonu 2023./24. dodijeljena je u ponedjeljak na ceremoniji u Parizu. Vinicius je prema kladionicama bio favorit za ovu nagradu, ali nekoliko sati uoči svečanosti procurilo je da su Madriđani saznali da će Brazilac ostati bez nagrade.

To je izazvalo bijes u Kraljevskom klubu. Neslužbeni stav Reala, pisala je Marca, jest da Zlatna lopta za njega više "ne postoji i nema nikakvu vrijednost", stoga će se fokusirati na momčadske ciljeve. Podsjetimo, Realu je ovaj šok došao nakon što je na svojem stadionu Santiago Bernabeuu izgubio 0:4 od Barcelone u 11. kolu La Lige.

Rodrijeva i Viniciusova prošla sezona

Rodri je središnji veznjak Cityja i španjolske reprezentacije, koju je predvodio do naslova europskih prvaka. U sezoni 2023./2024. odigrao je 50 klupskih utakmica, u kojima je zabio devet i asistirao za 14 golova, dok je na Euru bio nezamjenjiv. Sa Cityjem je osvojio Premier ligu, UEFA-in Superkup i FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo.

Vinicius je četiri godine mlađi krilni napadač Reala i Brazila. Prošle sezone postigao je 24 i namjestio 11 golova Reala te s njim osvojio Ligu prvaka, La Ligu i španjolski Superkup. S Brazilom je ispao u četvrtfinalu Copa Americe, u kojem je zabio dva gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.