Milan promašio dva penala u porazu od Fiorentine, briljirao De Gea

Foto: EPA

U TALIJANSKOJ Serie A sedmo kolo je zaključeno burnom utakmicom u Firenci u kojoj su domaći nogometaši Fiorentine s 2:1 pobijedili Milan. Nevjerojatna je bila utakmica u Firenci s naglaskom da su golmani obranili tri jedanaesterca. U 22. minuti domaći igrač Kean je namjestio loptu na bijelu točku, ali je njegov udarac odlično zaustavio Maignan. No, trinaest minuta kasnije Fiorentina je ipak povela, a na asistenciju Keana je zabio Adli.

U nadoknadi prvog dijela jedanaesterac je imao Milan. Pucao je Theo Hernandez, ali je obranio domaći vratar De Gea. Drama je nastavljena i u drugom poluvremenu, a novi je jedanaesterac za Milan dosuđen u 56. minuti. Taj put je pucao Abraham, ali ponovno se istaknuo De Gea, obranio je i taj udarac.

Milan je ipak izjednačio u 60. minuti kada je Pulisic pogodio za 1:1, ali domaćin je vodstvo vratio u 73. minuti. Gudmundsson je bio strijelac za veliku pobjedu Fiorentine. Do kraja su obje momčadi imale brojne šanse, ali je ostalo 2:1 za veliko slavlje na Artemio Franchi stadionu. Milan je jedan od suparnika Dinama u Ligi prvaka. Taj će se dvoboj odigrati u Zagrebu 29. siječnja iduće godine.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.