Tko je mladić koji je izludio Hrvatsku? Prije dva tjedna ga je oživio Hrvat

Foto: Profimedia

NICOLA ZALEWSKI (22), koji igra na lijevoj strani Rome i reprezentacije Poljske, briljirao je u ludoj utakmici Lige nacija protiv Hrvatske (3:3). Na kraju prvog poluvremena golom je vratio Poljsku u meč jer je tako smanjio vodstvo Hrvatske na 3:2. Osim toga je bio odličan na terenu sa 7 osvojenih duela, 6 vraćenih lopti, a imao je i najviše driblinga (3) na utakmici.

Prema Sofascoreu je zaslužio najvišu ocjenu (7.7) kod Poljske jer je, kako svjedoče njegove brojke, bio stalna napast za Hrvatsku i njenu desnu stranu obrane, ali jako dobar je bio u obrambenoj fazi. Gol koji je postigao protiv Hrvatske u 25. nastupu za Poljsku mu je treći za reprezentaciju, a dodao je i sedam asistencija.

Grafika: Sofascore

Zanimljiva je još jedna poveznica Zalewskog s Hrvatima. Prije samo dva tjedna je Roma, čije je Zalewski dijete i za koju je u 110 nastupa postigao dva i namjestio sedam golova, otpisala mladića i već dogovorila njegov transfer u Galatasaray. Bio je izbačen iz momčadi jer je odbio produljiti ugovor.

No onda je za trenera Rome došao Ivan Jurić te je na njegovo inzistiranje Zalewski vraćen. Poljak je rođen i odrastao u Italiji te je mogao odabrati reprezentaciju te zemlje. Ali, Zbigniew Boniek, najveća legenda poljskog nogometa igrački proslavljena upravo u Italiji, vezala ga je za Poljsku. Transfermarkt vrijednost Zalewskog procjenjuje na 12 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.