Odnos između Dalića i Labrovića postaje sve čudniji i sve teže objašnjiv

Foto: EPA

HRVATSKA nogometna reprezentacija remizirala je u ludoj utakmici u Poljskoj u četvrtom kolu Lige nacija (3:3). Domaćin je poveo već u petoj minuti, ali do poluvremena su Borna Sosa, Martin Baturina i Petar Sučić donijeli veliku prednost momčadi Zlatka Dalića.

Jedan od trenutaka o kojima se najviše priča nakon susreta je crveni karton Dominiku Livakoviću. Livakovića je u 76. minuti isključio španjolski sudac Hernandez nakon duela s Robertom Lewandowskim. Ivan Perišić uputio mu je kratko dodavanje, no Livaković je uspio stići prvi do lopte. Ipak, nakon što ju je izbio, u nastavku pokreta je zakačio Lewandowskog.

VAR soba nije reagirala i Hrvatska je ostala bez svoje jedinice za naredne dvije utakmice. Livakovića je zamijenio Nediljko Labrović. Iako na prvu nitko nije propitkivao takvu odluku, nju je iz Dalićeve perspektive jako teško objasniti.

Dalić ga najprije nije ni zvao, a sad mu je drugi golman

Naime, Nediljko Labrović nije prvotno ni pozvan na ovo okupljanje. Uz Dominika Livakovića (Fenerbahče), dva su golmana dobila prednost nad Labrovićem - PAOK-ov Dominik Kotarski i Ivica Ivušić koji brani u ciparskom Pafosu.

No, prije pet dana se Kotarski ozlijedio, pa je Dalić odlučio aktivirati pretpoziv Labroviću i pozvati ga. U prijevodu, Labrović je do prije manje od tjedan dana bio četvrti Dalićev izbor, a na susretu protiv Poljske je odjednom postao drugi izbor. Nelogično je da je Ivica Ivušić pozvan prije Labrovića ako golman Augsburga očito ima prednost u slučaju ozljede ili suspenzije Livakovića.

S obzirom na to da je Livaković dobio direktan crveni karton, propustit će obje preostale utakmice u Ligi nacija. Dalić će gotovo sigurno zvati sva tri maloprije spomenuta golmana, ali još uvijek se ne zna tko će dobiti povjerenje od prve minute.

Labrović iz Rijeke otišao u Bundesligu pa izgubio mjesto na popisu

Labrović je ovog ljeta napravio transfer iz Rijeke, i to u Augsburg, člana njemačke Bundeslige, za 2.5 milijuna eura. Tamo je imao nekoliko slabijih, ali i nekoliko zapaženih susreta u klubu kojem se predviđa borba za ostanak.

Grafika: Sofascore

*Napomena: statistika "Spriječeni golovi" odnosi se na razliku između primljenih golova i očekivanih golova protivnika. Što je veći minus, to je golman po toj statistici slabiji.

Labrović je dosad samo jedan nastup za reprezentaciju. Ostvario ga je u trećem mjesecu ove godine na prijateljskom turniru. Tada je dobio 45 minuta protiv Egipta u utakmici u kojoj je Hrvatska pobijedila 4:2, a on je primio jedan gol.

Kao član Rijeke je redovito pozivan u reprezentaciju. Osim već poziva na Euro u Njemačkoj, i pretprošlog ljeta je bio na završnici Lige nacija u Nizozemskoj, a pozvan je bio i na pet ciklusa koji su bili neposredno prije ili nakon spomenutog turnira, uključujući i sve ključne prijateljske utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.