Poljski mediji: Čekajte, Dalić i Marić stvarno brane Livakovića?

Foto: Profimedia

LUDU utakmicu odigrale su Poljska i Hrvatska (3:3) u četvrtom kolu Lige nacija u Varšavi. 

Poljska je povela golom Piotra Zielinskog u 5. minuti. Hrvatska je preokrenula s tri gola u samo šest minuta preko Borne Sose (20), Petra Sučića (24) i Martina Baturine (26). Pred kraj prvog poluvremena Nicola Zalewski (45) je smanjio na 2:3. U drugom poluvremenu je Sebastian Szymanski (69) pogodio za konačnih 3:3.

Poljski novinari žestoko vrijeđaju Livakovića

Hrvatska je od 76. minute igrala s igračem manje nakon što je kontroverzno isključen Dominik Livaković. On je nakon što je ispucao loptu zakačio Roberta Lewandowskog. Zbog toga mu je španjolski sudac Alejandro Hernandez dao crveni karton. To je izazvalo burne reakcije hrvatskih igrača, izbornika i javnosti.

Međutim, burno su reagirali i Poljaci. Njihovi novinari zasuli su Livakovića teškim uvredama jer tvrde kako je time što je "u produžetku" ispucavanja nogom udario Lewandowskog u koljeno mogao završiti karijeru jednom od najvećih poljskih nogometaša u povijesti. Mržnju i prijetnje Livaković dobiva i na društvenim mrežama. Golman Hrvatske trendira na X-u, bivšem Twitteru.

Golman Hrvatske trendira na X-u. Zbog Hrvata, Turaka, ali najviše zbog hejtera iz Poljske

To znači da je jedna od glavnih tema na toj društvenoj mreži. Za to su zaslužni Hrvati, koji izražavaju nevjericu time što je Livaković isključen, zatim Turci, koji sprdaju golmana Fenerbahčea zbog isključenja i gola iz daljine koji mu je zabio klupski suigrač Szymanski, te prije svih Poljaci. Oni vrijeđaju Livakovića, a jedna od najpopularnijih objava o njemu je ona u kojoj mu se prijeti smrću.

Poljski mediji budno prate hrvatske kako pišu o isključenju Livakovića i komentare stručnjaka o tome. Zaprepašteni su da hrvatski novinari, izbornik i sudački ekspert tvrde kako u spomenutoj situaciji nema govora o crvenom kartonu.

Poljaci zaprepašteni tvrdnjama Hrvata o Livakovićevom startu i isključenju

"Iznenađujuće riječi, ovako Hrvati vide start na Lewandowskom", piše Gazeta.pl u naslovu i nastavlja: "Livaković je nemilosrdno napao Lewandowskog, ali prema hrvatskom izborniku Zlatku Daliću i hrvatskom sudačkom ekspertu Bruni Mariću, nema govora o crvenom kartonu. Tvrde kako je sučeva odluka neshvatljiva i neprihvatljiva."

Sport Interia se u naslovu također čudi Hrvatima: "Hrvati su doista ovo napisali. Evo kako su ocijenili razbojnički napad na Lewu", stoji u naslovu, iza kojeg pišu: "Poslije utakmice svi tamošnji mediji i Luka Modrić ujedinjeni su u procjeni sučeve odluke da isključi Dominika Livakovića. Hrvati tvrde da nije bilo prekršaja za crveni karton, a Modrić je čak i zajedljivo komentirao da zna suca iz Španjolske i da ga ne čudi."

Livakovića napadaju i navijači Barcelone

Nisu Poljaci jedini koji su se obrušili na Livakovića. Isto postupaju i Katalonci. Navijači Barcelone obožavaju Lewandowskog jer je u 11 utakmica ove sezone postigao 12 i namjestio dva gola za lidera La Lige. Zato su poludjeli na Livakovićev start na njihovog daleko najboljeg strijelca. Na društvenim mrežama pišu o "agresivnom startu Livakovića na Lewu" te se ljute što ga je tako mogao "teško ozlijediti". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.