Nakon debakla od Danske, Francuska doživjela težak poraz i od Norveške

Foto: Profimedia

NAKON debakla u prvom kolu protiv Danske 37:29, rukometaši Francuske su doživjeli još jedan težak poraz u drugom kolu olimpijskog turnira. Aktualni olimpijski i europski prvak Francuska je na domaćem terenu izgubila od Norveške 27:22 i dovela se u velike probleme uoči nastavka natjecanja.

Norvežani su od samog početka imali nekoliko golova razlike. Poveli su 10:5, a na odmor se otišlo se iznenađujuće velikih 16:11 za Norvežane. U nastavku se uglavnom igralo gol za gol. Francuzi bi spustili razliku na dva gola, pa bi Norvežani odmah vratili na 4 ili 5 razlike. Luka Karabatić i Dika Mem bi vraćali na -3, ali bi Norvežani šutevima s devet metara bušili Gerarda. U 49. minuti je Hugo Descat imao šansu smanjiti sa sedam metara, ali mu je sjajni vratar Kristian Sæverås obranio sedmerac. 

Debakl Francuske

U zadnjih 10 minuta se ušlo s rezultatom 24:19 za Norvešku. Simbol nemoći Francuza dogodio se u 53. minuti kod 25:19 za Norvešku, kad su najprije Prandi, a onda i Richardson gađali u blok. U 54, minuti je Memu Sæverås obranio još jedan sedmerac. Kad je Mem četiri minute prije kraja napravio faul u napadu, priči je bio kraj. 

Alexandre Christoffersen Blonz je predvodio norvešku vrstu sa sedam golova, dok su Tobias Groendahl i Ulstad Simen Lyse dodali po pet golova. Kristian Saeveraas je sakupio 11 golova. Na francuskoj strani Dika Mem je zabio 10 golova, dok je Vincent Gerard imao toliko obrana.

Francuska je nakon dva kola zadnja u skupini B s nula osvojenih bodova koliko imaju i Argentina i Mađarska koje imaju utakmicu manje jer međusobno igraju od 21 sat. Skupinu predvode Danska i Norveška s po četiri osvojena boda, dok je treći Egipat s dva boda. Francuska do kraja grupne faze još mora igrati s Argentinom, Mađarskom i Egiptom. Prve četiri momčadi iz svake skupine idu u četvrtfinale. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.