Nestali nogometaš Gorice pronađen je živ i zdrav

Screenshot: HNK Gorica

ABDALLAH TALAL HAMEED, 27-godišnji nogometaš čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak, 21. kolovoza, pronađen je u Mađarskoj živ i zdrav, objavila je Gorica. Igrača je pronašla mađarska policija, koja je potom odradila ispitivanje, a raspisana potraga je obustavljena. Hameed je kontaktirao predsjednika HNK Gorice Nenada Črnka da zahvali svima na brizi, a više informacija o slučaju javit će mu naknadno.

Što se dogodilo?

Podsjetimo, Hameed je prije dva tjedna iz mađarskog ZTE-a iz Zalaegerszega prešao u redove hrvatskog prvoligaša Gorice, no u ponedjeljak je njegov novi klub objavio da mu se izgubio svaki trag. Hameed je u Budimpeštu došao u subotu (19. kolovoza) kako bi pokupio osobne stvari i dokumente za registraciju za Goricu.

Trebao je oko podneva u ponedjeljak krenuti prema Velikoj Gorici, no tamo nije stigao pa je njegov nestanak prijavljen mađarskoj policiji. Abdullahov otac Talal Hameed Tali rekao je da je razgovarao sa sinom oko 11 sati i da je sve je bilo spremno za selidbu, no sat vremena kasnije švedski nogometaš više nije odgovarao na pozive.

Njegov mobitel bio je isključen. Sluteći nevolje, Tali je odmah doletio u Budimpeštu i došao pred stan svog sina. Aftonbladet piše da je Abdullahov automobil Porsche Taycan i dalje bio parkiran u garaži. Tali je pozvao policiju koja je provalila u stan i tamo pronašla putovnicu švedskog nogometaša, ali ne i ključeve od stana i novčanik.

"Prošlog tjedna Abdullah je djelovao jako zabrinut. Zvučao je potišteno i nestabilno, ali prvi put mi nije htio reći o čemu se radi. Samo mi je rekao da bi se nešto moglo dogoditi", rekao je Tali, koji je surađivao s mađarskom policijom i tvrdio da je njegov sin žrtva kaznenog djela.

Sumnje na otmicu

Navodno je Abdullah ovog ljeta, prije nego što je potpisao jednogodišnji ugovor s Goricom, imao ponudu drugog kluba. I kad je transfer već bio pred realizacijom, švedski nogometaš se povukao jer mu se druga strana nije činila dovoljno ozbiljnom. Čini se da je to izazvalo zlu krv.

"U hotel u kojem je tada boravio došla su dva muškarca. Jedan od njih mu je prijetio da će ga probosti nožem. Hotelsko osoblje pozvalo je policiju koja je nakon par minuta stigla i odvela muškarce. Nakon toga moj sin je bio uplašen", objasnio je Tali za Aftonbladet.

Prijetnje iz prošlosti

Otac kaže da je Abdullaha, koji osim švedske ima i iračku putovnicu jer je rođen u Iraku, ubrzo nazvala osoba koja je tvrdila da predstavlja njegov nesuđeni klub i tražila 50.000 eura odštete za odustajanje od transfera.

Nogometaš je to odbio i tada su počele prijetnje. Talal Hameed Tali vjerovao je da je spor oko ugovora povezan s nestankom njegova sina. Nije naveo ime kluba s kojim je njegov sin pregovarao o transferu.

Abdullah je u karijeri igrao za niz klubova iz Iraka, Mađarske, Austrije, Slovenije i Švedske, a uoči dolaska u Goricu je rekao: "Sretan sam zbog prilike da igram u Hrvatskoj. Želim pomoći Gorici koliko god mogu i ostaviti dobar dojam za klub i navijače. Želim izboriti i mjesto u reprezentaciji, to mi je veliki motiv." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.