Nikoličius: Kad sam došao u Hrvatsku, vidio sam što Hajduk ima

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

SPORTSKI direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius dao je veliki intervju za klupsku televiziju. Hajduk je otvorio sezonu porazom od Dinama u Superkupu (0:1), nakon čega je u prvom kolu SuperSport HNL-a pobijedio zagrebački klub (2:1) te nadigrao Rijeku (1:0) na Poljudu.

Među ostalim, Nikoličius je za HajdukTV govorio o potencijalnom dolasku Ivana Perišića iz Tottenhama i Mihaela Žapera iz Osijeka, kao i o mogućem odlasku najvećeg klupskog talenta Luke Vuškovića.

"Meni je ovo teško razdoblje. Dok su svi na odmoru, ja najviše radim. Ponekad ne spavam zbog stresa jer želim napraviti sve što smo zamislili. Novi se igrač mora što prije uklopiti u veliku sredinu poput Hajduka. Mediji pišu jesu li igrači prinove ili pojačanja, što je malo podcjenjivanje našeg rada. Trudimo se. Veliko ime ne znači da će uspjeti, a manje poznato neće.

Smatram da je sportski direktor dobar ako od deset dovedenih igrača šest-sedam bude dobrih. Pogotovo je to teško u Hajduku. Dres ovog kluba je težak, velika su očekivanja. Uspjeh ovisi o puno faktora", izjavio je Nikoličius.

O Hajduku

"Odrastao sam u skupinama ultrasa. Klubovi koje se prati, koji su stil života, takvi su me zanimali. U Gorici mi je nedostajala navijačka skupina. U Poljskoj ima puno ultrasa. Kada sam stigao u Hrvatsku, vidio sam što Hajduk u tom smislu ima. Pitao sam se zašto nisu uspješni. Raspitivao sam se. Takvi su klubovi zanimljivi, postoje razlozi zašto ne mogu dobiti što zaslužuju", odgovorio je Nikoličius.

Izjavio je kako je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić unio novu energiju u splitski klub. "Kada me je nazvao, osjetio sam da možemo nešto promijeniti. Nakon dvije i pol godine imamo drugačiju percepciju", dodao je Nikoličius.

O transferima

Na pitanje zašto Hajduk kasno dovodi nove igrače, sportski direktor rekao je "da tako rade ozbiljni klubovi u Europi". "Kvalitetni igrači kakve mi želimo dovesti, poput Odjije, Moufija ili Dialla, stižu iz jačih liga. Igrali su u boljim klubovima pa imaju i bolje ponude. Zato odugovlačimo. Oni su vrijedni i moraju odlučiti. 

To su ozbiljni igrači, u njihov transfer treba uložiti trud. Novac je zadnja stavka, oni prvo gledaju nogomet. To su igrači koji mogu iz Hajduka otići s trofejom u neki veći klub i napraviti životni ugovor. Moufi i Diallo su bili reprezentativci, što je prednost, oni kad su završili sezonu otišli su u Afriku, nisu imali odmora, tek su završili odmor i za njih je ovo jako rano.

Doveli smo ih najranije što je bilo moguće. Jako pazimo na strukturu i budžet. Prošle sezone gledao sam stopera slovenske reprezentacije, pričao sam s četvero ljudi i svi su rekli drugačije. Bilo je to veliko pitanje za mene. Tko je on... Također, bitan je trener. Nikad nisam doveo igrača bez znanja trenera", izjavio je Nikoličius.

"Odjidja-Ofoe je mogao prihvatiti bolje ponude, ali objasnili smo mu zašto bi trebao doći"

Nikoličius je rekao kako mnogi podcjenjuju važnost osvajanja SuperSport Hrvatskog kupa, što je Hajduk uspio napraviti dvije godine zaredom. Tvrdi da je belgijski veznjak Odjidja-Ofoe, hit igrač Hajduka, mogao prihvatiti financijski bolje ponude.

"Međutim, na sastanku smo mu objasnili zašto bi trebao doći. Shvatio je da želi biti pobjednik, a ne zarađivati na kraju karijere. Zato smo ga izabrali. Po imenima i životopisu imali smo još boljeg igrača, ali uzeli smo njega. Poznavao je trenera, igrao s Lovrom Kalinićem...", objasnio je Nikoličius te opet potvrdio interes za veznjakom Osijeka Mihaelom Žaperom.

"Dali smo ponudu, ali se zasad nismo dogovorili. Vidjet ćemo što će biti. Nogomet je nepredvidiv. Možda dođe, možda dođe netko drugi", istaknuo je sportski direktor Hajduka.

"Vušković je izvanserijski talent"

Luku Vuškovića smatra "izvanserijskim talentom". U razgovoru s njegovim ocem, ispričao je Nikoličius, saznao je da Vušković želi ići u klub u kojem će napredovati. "Hajduk može čekati, čekamo najbolju ponudu. Neće to predugo trajati, neki velikan će poslati ponudu i onda će obitelj morati odlučiti", rekao je Nikoličius pa zaključio o Ivanu Perišiću.

"Napravit ćemo sve kako bi Perišić došao. Ni njemu nije lako. Ima ugovor, dobru plaću, Tottenham ga želi. Bila bi to lijepa priča. Nije nemoguće", zaključio je Nikoličius za HajdukTV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.