JUNIORSKA LIGA PRVAKA

Obećao je izbaciti Atletico da osveti Hajduk. Danas je ispunio obećanje

Foto: Profimedia

MLADI hrvatski napadač Roko Šimić odigrao je danas fantastičnu utakmicu, vjerojatno najbolju u svojoj karijeri. Postigao je dva i asistirao za treći pogodak Salzburga u polufinalnom susretu juniorske Lige prvaka, u kojemu je austrijski sastav s 5:0 slavio protiv Atletico Madrida. 

Nakon što je briljantni 18-godišnjak zabio u 15. i 28. minuti, u 44. je fantastično petom asistirao suigraču Kameriju. Osim toga, Šimić je i izborio kazneni udarac, a iz njega je onda postigao drugi gol, tako da je mirno realizirao priliku s bijele točke.

Stigli su do Atletica preko PSG-a

Juniori Red Bull Salzburga su u četvrtfinalu Lige prvaka s 1:3 porazili vršnjake iz PSG-a, a igrač utakmice i tada je bio hrvatski napadač, koji je najprije golom, a potom i asistencijom započeo preokret svoje momčadi i odveo ju u polufinale. Prethodno su izbacili Sevillu i Žilinu.

Podsjetimo, Šimić ove sezone uglavnom briljira za pričuvnu momčad Salzburga Liefering u drugom rangu austrijskog nogometa, gdje je u 15 nastupa zabio 11 pogodaka. U Bundesligi, kupu i seniorskoj Ligi prvaka upisao je ukupno tri nastupa s klupe. 

Obećao je osvetiti Hajduk

Kada je saznao da ih korak prije finala čeka okršaj s madridskim Atleticom, koji je izbacio gradske rivale Real, Borussiju Dortmund te Hajduk, nakon što je na Poljudu bio bolji u izvođenju kaznenih udaraca, Šimić je dao obećanje. U razgovoru za tportal Šimić je odgovorio na pitanje sprema li se u polufinalu osvetiti Splićane:

"Naravno, jer ja volim svaki hrvatski klub, posebno kada igra u Europi. Mi u klubu ih još nismo gledali, ali ja sam pratio tu utakmicu i sigurno je da nisu ničim zaslužili proći Hajduk. Čak sam uvjeren da je Hajduk trebao proći. No što je, tu je, mi se sada spremamo za polufinale i finale u Nyonu", rekao je tada Šimić za tportal.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.