Objavljena snimka uhićenja zvijezde NFL-a. Izazvala je veliku raspravu u SAD-u

Screenshot: X

NEDAVNO je američku sportsku javnost potresao slučaj uhićenja Tyreeka Hilla (30), zvijezde NFL-a koja nastupa za Miami Dolphinse. Hill je, podsjetimo, uhićen nakon što je zaustavljen zbog obijesne vožnje ispred stadiona svojeg kluba na dan otvorenja nove sezone NFL-a.

Od trenutka uhićenja u javnost izlaze razne snimke, a na većini je bio vidljiv samo trenutak u kojem je zvijezda američkog nogometa oborena s nogu, bačena na pod te su joj stavljene lisice. Bile su to snimke slučajnih prolaznika koje su ubrzo postale viralne na društvenim mrežama te su izazvale burnu reakciju američke javnosti. Fanovi su masovno prozivali policiju zbog postupanja prema Hillu, koji se, tvrde, nije opirao, a policija je svejedno koristila silu.

Miami Dolphins star WR Tyreek Hill was detained by police today entering the stadium for a driving violation, per his agent Drew Rosenhaus. But Rosenhaus said Hill will play today.
byu/GreenSnakes_ insports

Nova snimka pokrenula novu raspravu

Sada je u javnost izašla nova snimka, ona koju je snimila kamera na odori jednog od policajaca koji su sudjelovali kod uhićenja. Na njoj je vidljivo da se Hill u više navrata oglušio na direktne zapovijedi policajaca, a situacija je eskalirala kad je Hill podigao prozor na automobilu dok mu je policajac govorio da ga spusti kako bi razgovarali.

Nakon toga policajci su Hilla izvukli iz auta, bacili na pod i vezali lisicama, a on se nije opirao. Nakon nove snimke pokrenuta je nova rasprava, a brojni korisnici X-a sukobili su mišljenja oko toga je li policija koristila prekomjernu silu ili nije. Nakon ovog incidenta, Hill je ubrzo pušten na slobodu, a jedan od policajaca je suspendiran.

Podsjetimo, Hill za Dolphinse nastupa kao wide-receiver od 2022. godine, a prije toga je šest godina igrao za Kansas City Chiefse, s kojima je 2019. osvojio i NFL prsten. Čak pet puta u karijeri je biran u najbolju momčad sezone u NFL-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.