Olić nakon poraza: Portugal je vrh svjetskog nogometa u svim kategorijama

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija do 21 godine je u Karlovcu u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo s vršnjacima iz Portugala izgubila rezultatom 2:0. Golove vrijedne pobjede za goste su zabili Paulo Bernardo u 50. i Carlos Borges u 89. minuti. Portugal je tijekom cijele utakmice bio bolji i zasluženo je slavio.

Ovo je bila izravna borba za prvo mjesto, koje direktno vodi na završni turnir, tj. Europsko prvenstvo koje se igra iduće godine. Portugal se učvrstio na prvom mjestu, a Hrvatska je sada treća s bodom i utakmicom manje od Grčke. Do kraja kvalifikacija Hrvatska igra s Andorom i Grčkom kod kuće.

Portugal je vrh u svim kategorijama

Drugoplasirane reprezentacije svih skupina rangiraju se po učinku i najbolje tri izborit će direktan plasman na Europsko prvenstvo. Reprezentacije smještene od četvrtog do devetog mjesta igrat će u doigravanju. Ivica Olić je nakon pobjede protiv Farana upisao i svoj prvi poraz u ulozi izbornika. Nakon utakmice osvrnuo se na poraz: 

"Portugal je reprezentacija koja je godinama u vrhu europskog i svjetskog nogometa, u svim kategorijama. Uigrani su i ako im dozvoliš i malo prostora, oni te kažnjavaju. To smo vidjeli i u A reprezentaciji i sada u U21. Igraju fantastično. Ono što mene raduje u odnosu na prvu utakmicu, jako sam zadovoljan kako su dečki odigrali, pogotovo prvo poluvrijeme. Tu smo imali neke svoje prilike i šanse, no nažalost, nismo uspjeli zabiti gol. Volio bih vidjeti kako  bi tada utakmica izgledala i kako bi oni reagirali. Ali raduje me da sam u odnosu na prvu utakmicu vidio zajedništvo i želju, to je put kojim želim da ova reprezentacija ide. Imamo još dvije utakmice i sve u svojim rukama i nogama"

Razvoj igrača je prioritet: "Imali smo dvije utakmice, uzeli tri boda, u prvoj možda bih rekao čak i nezaslužena tri boda, ali u ovoj drugoj utakmici smo imali prilike. Ali ono što mene raduje je da sam vidio momčad, da sam vidio ekipu, da su jedan za drugoga tu i to je ono što ja želim gledati. Znao sam da je Portugal dobar, znamo da je Španjolska vrh, ali ja želim da mi budemo bolji i da danas-sutra novi igrač dođe u A reprezentaciju, to je ono što želim."

"Vjerujem da ćemo se najbolje pripremiti"

Dvoboj s Grcima mogao bi biti presudan: "Grčka je reprezentacija koja je kod kuće pobijedila Portugal. Mi smo tu utakmicu gledali i analizirali, zasluženo su dobili. Kad smo mi igrali u Grčkoj primili smo gol u zadnjim minutama. Neće biti lako, očekuje nas teška utakmica, ali vjerujem da ova ekipa ima kvalitetu i snagu, vjerujem da ćemo se najbolje pripremiti, odigrati dobru utakmicu, uzeti to drugo mjesto i nadati se da možemo na bodove i direktno proći, a ako ne, onda kroz dodatne kvalifikacije."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.