Osasuna šokirala Barcelonu uz dva gola Budimira

Foto: EPA

OSASUNA je pred svojim navijačima u Pamploni šokirala i deklasirala vodeću ekipu La Lige Barcelonu i pobijedila ju rezultatom 4:2. U ovu veliku pobjedu kluba iz Navarre u osmom kolu prvenstva dva gola ugradio je hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Osasuna je povela u 18. minuti golom Budimira, koji je glavom pogodio nakon sjajnog centaršuta Bryana Zaragoze s lijeve strane. Zaragoza je probio Joulesa Koundea i centrirao na peterac, a ondje se sjajno snašao Budimir za vodstvo Osasune. Deset minuta kasnije Zaragoza je sam bio strijelac.

Yamal ublažio poraz

Barcelona je  u 53. minuti smanjila zaostatak preko Paua Victora, ali u 71. minuti Budimir je izborio penal. Barcelonin stoper Sergi Dominguez srušio ga je u kaznenom prostoru, a Budimir je potom sam preuzeo odgovornost i precizno pogodio za 3:1. Trijumf domaćina potvrdio je Abel Bretones u 85. minuti, a Lamine Yamal je u 89. samo ublažio poraz Katalonaca.

Budimir je utakmicu završio u 77. minuti, kada ga je zamijenio Raul Garcia. Za Budimira je to bio treći gol ove sezone u osmom nastupu. Hrvatski napadač je za Osasunu do ove utakmice imao 48 pogodaka i šest asistencija kroz 144 nastupa. U klubu je od listopada 2020. godine.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.