Lozo: Nisam imao simpatije prema Gattusu, ali pokazao je koliko je fokusiran

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NAKON težeg početka mandata pa četiri uzastopne pobjede, Gennaro Gattuso na Poljudu trenutno uživa status miljenika Hajdukovih navijača. Uoči derbija protiv Rijeke na Rujevici koji se igra u sklopu osmog kola Supersport HNL-a u nedjelju, o Gattusu je govorio i Marko Lozo.

"Nisam imao simpatije za takav tip trenera"

Bivši trener Hajdukove druge ekipe je gostujući u emisiji Sport nedjeljom priznao kako je u početku bio sumnjičav prema Gattusu: "Kad je Gattuso dolazio, nisam imao simpatije za takav tip trenera. Više sam preferirao Sousu koji je trenirao Kalinića u Fiorentini zbog njegove taktike, htio sam da Hajduk igra na način na koji je on igrao s Fiorentinom. 

Ok, došao je Gattuso, pogotovo nisam imao simpatije za njega nakon utakmice protiv Ružomberoka jer je to bilo negledljivo. Međutim, danas imam simpatiju prema njemu kao treneru. 

U onom tjednu kada je smijenjen Kalinić je uspio u svom tom kaosu biti fokusiran na utakmicu protiv Dinama. Iskoristio je sve što je Dinamo ponudio i taktički je ekipa bila fenomenalna. Usred kaosa utakmice ostaje fokusiran. Na poluvremenu dolazi ispred Torcide i diže publiku kad nitko ne vjeruje u tu ekipu ili u njega. Osjećao je da nešto može napraviti Dinamu i pobijedio je."

"Razlika je u detaljima"

Lozo je istaknuo fokusiranost talijanskog stožera tijekom utakmice: "Stav njega i njegovih pomoćnika otkriva veliku fokusiranost. Njegovi pomoćnici su fokusirani. Kada je pao gol i svi su slavili, pomoćnik je povukao Gattusa sa strane i pripremao Eleza za ulazak u igru, govorio Gattusu što da se radi.

Na poluvremenu kondicijski trening zagrijava cijelu ekipu, a tijekom utakmice stoji iza klupe i brine se da svakog igrača maksimalno zagrije ne znajući tko će ući. Jedan detalj, u 60. minuti Ademi je tražio zamjenu, Jakirović je otišao do Perkovića, on do kondicijskog trenera i Rog je ušao u igru, a prije toga se uopće nije zagrijavao. Kondicijski trener je slao Stojkovića u svlačionicu po Roga, on je ušao nezagrijan i promašio dvije mrtve šanse, razlika je u detaljima."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.