Osvojio je broncu u Kataru s Hrvatskom. Sad je došao u klub u kojem spašava karijeru

Foto: EPA

HRVATSKI vratar Ivo Grbić (28) nakon samo pola godine napustio je Sheffield United i otišao na posudbu u turski Caykur Rizespor, objavio je klub na svojim društvenim mrežama. Povremeni hrvatski reprezentativac je za klub iz Rizea, grada u istočnom dijelu crnomorske regije, potpisao jednogodišnju posudbu.

Grbić je u Tursku stigao nakon svega šest mjeseci provedenih u dresu Sheffield Uniteda za koji je branio u 11 utakmica i primio 32 pogotka, a njegova momčad pritom nije ostvarila niti jednu pobjedu. Sheffield United je na koncu ispao iz Premier lige. Rizespor će biti Grbićev šesti klub nakon što je branio za Hajduk, Lokomotivu, Atletico Madrid i Lille.

Na vratima hrvatske reprezentacije sakupio je dva nastupa i osvojio broncu na SP-u u Kataru 2022. Rizespor nakon četiri kola drži 12. mjesto na ljestvici turskog prvenstva, a Grbić bi mogao debitirati već u subotu kada njegova ekipa gostuje kod Galatasaraya.

Englesku napušta samo pola godine nakon što je došao jer je tamo primao tri gola po utakmici

Grbić je u zimskom prijelaznom roku iz Atletico Madrida prešao u tada premierligaša uz odštetu od 2.5 milijuna eura. Odlazak iz madridskog kluba, u kojem je tijekom četiri godine sakupio svega 14 nastupa jer je bio zamjena sjajnom Slovencu Janu Oblaku, činio se kao dobar potez.

Međutim, Grbić je u Sheffieldu i Premier ligi proveo šest katastrofalnih mjeseci. U deset utakmica primio je 30 golova i ni u jednoj utakmici nije sačuvao čistu mrežu. K tome se početkom veljače u susretu s Crystal Palaceom sudario sa suparnikom Jean-Philippeom Matetom. Morao je izaći iz igre i nije nastupio u iduće tri utakmice jer se sumnjalo na potres mozga.

Sheffield je na kraju uvjerljivo ispao iz Premier lige s osvojenih 16 bodova, osam manje od pretposljednjeg Burnleyja. Naravno, Grbić nije bio glavni ni jedini krivac za loše rezultate. Ipak, engleski mediji su nakon debakla od sezone pisali da bi ga Sheffield mogao prodati već ovog ljeta, iako je potpisao trogodišnji ugovor, te potražiti novog golmana.

Početkom desetljeća karijera mu je išla kao u bajci. Transfer u Atletico, jedinica u reprezentaciji Hrvatske

U ovoj sezoni Grbić je branio na samo jednoj od šest utakmica engleskog drugoligaša, ali ona koju je igrao je u najmanje bitnom Liga kupu. Tamo je Sheffield United slavio protiv trećeligaša Wrexhama 4:2, ali je, dakle, Grbić nastavio s očajnim omjerom u Engleskoj. U 11 utakmica je tako primio čak 32 gola.

Grbić je prije četiri godine uživao u bajkovitom vrhuncu karijere. Dijete Hajduka je 2020. iz Lokomotive prešlo u Atletico Madrid za 3.5 milijuna eura. Godinu kasnije je zbog pada forme Dominika Livakovića postao prvi golman Hrvatske, i to u odlučujućim utakmicama, na kraju kvalifikacija za SP.

Međutim, Dalić je zatim vratio Livakovića na gol reprezentacije, a Grbić je broncu u Kataru osvojio kao rezerva. Izbornik ga je zadnji put zvao prije godinu i pol, ali i tada kao rezervu. Grbić sada karijeru spašava u turskom klubu koji je prošlu sezonu završio na devetom mjestu. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.