Ove hrvatske igrače još uvijek se može dovesti besplatno

Foto: Joao Rico/PIXSELL

PRIJELAZNI rok završio je u najjačim europskim ligama te SuperSport HNL-u. Klubovi ne smiju više kupovati igrače niti ih dovoditi na posudbe, no smiju potpisati ugovore sa slobodnim igračima. Nakon završetka prijelaznog roka ostalo je kvalitetnih hrvatskih igrača koji još čekaju pravu ponudu za nastavak karijere.

Najzvučniji je svakako Ivan Perišić, koji je raskinuo ugovor s Hajdukom i sad traži novi klub. Najvjerojatnije je da će završiti negdje u Italiji. Pisali su talijanski novinari da bi mogao zaigrati za Como, no to se još uvijek nije ostvarilo. Pogledajmo kako bi izgledala postava sačinjena od hrvatskih nogometaša koji su trenutno bez ugovora.

Golman

Simon Sluga (31) nekadašnji je treći golman hrvatske reprezentacije, za koju ima tri nastupa. Rođeni Riječanin nastupao je prošle sezone za bugarski Ludogorec, s kojim nije ovog ljeta produljio ugovor. Ukupno je za bugarski klub branio u 39 utakmica. Najviše je branio za engleski Luton. Ima 94 nastupa za klub koji je u njegovo vrijeme bio drugoligaš.

Simon Sluga - Foto: EPA

Obrana

Filip Benković (27) bio je velik Dinamov talent, no nije ispunio svoj potencijal. Nakon što je prošle sezone igrao za turski Trabzonspor, danas je bez kluba.

Prije dvije sezone Šibenik je imao svoju braću Matić. Ne pjevače, već stoperski par. Jedan od njih je Mislav, koji ima 24 godine i nema ugovor nakon što je otišao iz Širokog Brijega.

Na lijevom beku je Karlo Bručić, poznato ime pratiteljima SuperSport HNL-a. Bručić ima 32 godine i 131 nastup za Lokomotivu. Prošle je sezone igrao za slovenski Koper te Varaždin. Na desnom boku imamo 30-godišnjeg zadarskog brzanca Šimu Gržana. On je tri sezone proveo u Osijeku, a u prošloj je imao 37 nastupa. Zabio je dva gola i pet ih namjestio.

Vezni red

Par zadnjih veznih u ovoj imaginarnoj postavi čine Andrija Balić (27) i Filip Bradarić (32). Obojica su bivši igrači Hajduka, a Bradarić se može pohvaliti i da ima srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Andrija Balić nekadašnji je veliki Hajdukov talent koji je otišao u Udinese, no nikad se nije do kraja ostvario. Promijenio je brojne klubove u ligama slabijim od talijanske. Prošlu je sezonu nastupao za slovačke Zlate Moravice te za Zrinjski iz Mostara. Nije zabio nijedan gol ni asistirao.

Tibor Halilović (29) prošle je sezone igrao za Dinamo, bio je omiljen u svlačionici i među navijačima, no nedovoljno da mu klub produži ugovor. Skupio je 18 nastupa i tri pogotka.

Filip Bradarić - Foto: EPA

Napadači

Priča Ivana Perišića (35) okupirala je medijski prostor ovog ljeta. Svađa s trenerom Hajduka Gennarom Gattusom pa onda i raskid ugovora označili su kraj njegovog boravka na Poljudu. Još uvijek ga Dalić zove u reprezentaciju, ali uskoro mora pronaći klub jer bi u protivnom poziv mogao izostati.

Ivan Fiolić (27) talentiran je ofenzivni vezni koji može igrati i kao krilni napadač. Prošlu je sezonu proveo u kineskom klubu Jinmen Tigeru. Ozlijedio je rame te je postao slobodan igrač. Kad će opet biti spreman za igranje, ne zna se. 

U špicu smo stavili još jednog pomalo zaboravljenog bivšeg hajdukovca Antona Maglicu (32). I on je prošle sezone bio u Zrinjskom, no uspio je u pet nastupa zabiti samo jedan gol, i to u kupu. Šest nastupa upisao je i za Austriju Klagenfurt, no nije zabio gol te nije dobio produljenje ugovora. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.