Hrvatski sudac prvi put u karijeri sudi utakmicu Lige prvaka

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

HRVATSKI sudac Patrik Kolarić (29) prvi put u karijeri je delegiran sa susret kvalifikacija u Ligi prvaka. Svoj debi u elitnom europskom klupskom natjecanju će imati u susretu prvog pretkola između kazahstanskog Ordabasyja i moldavskog Petrocuba. Utakmica se igra 10. srpnja u 17 sati.

Susret će suditi kompletna hrvatska postava. Pomoćni suci Kolariću će biti Luka Pajić i Ivan Starčević, a četvrti sudac je Dario Bel. Kolarić je do sada u karijeri sudio samo jednu europsku seniorsku utakmicu. U srpnju prošle godine je pravdu dijelio na susretu prvog pretkola Konferencijske lige između irskog Dundalka i gibraltarskog kluba Bruno's Magpies u kojem su domaćini slavili 3:1.

Sudio derbi Dinama i Hajduka u svojoj trećoj utakmici

Debi u SuperSport HNL-u je imao pred malo više od dvije godine na susretu Šibenika i Slaven Belupa (3:1), a već u trećoj utakmici je sudio derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru u kojem su domaćini slavili 3:1 u zadnjem kolu sezone. Prošle sezone je sudio 21 SHNL utakmicu, a u sklopu suradnje HNS-a i Ciparskog nogometnog saveza je prošlog siječnja sudio gradski derbi AEL-a i Apollon Limassola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.