Rakitić Španjolcima objasnio zašto je odbio saudijske milijune i došao u Hajduk

Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell

EUROPSKI klupski nogomet je nakratko prekinut zbog reprezentativnih obveza, ali ove sezone se nastavlja. Posebno uzbudljivo će biti u SuperSport HNL-u, gdje u petak na Maksimiru Dinamo i Hajduk igraju najveći derbi hrvatskog sporta. Ivan Rakitić je bivši reprezentativac pa se mogao odmoriti i pripremiti za nastavak sezone u proteklih deset dana, a u toj pauzi je dao i veliki intervju za španjolski Canal Sur Radio.

U njemu je opisao zašto je ovog ljeta stigao u Hajduk i to iz saudijske lige gdje je zarađivao 15 milijuna eura. "Bila je to odluka iz srca, a posljednji poticaj došao je od moje supruge Raquel. Rekla mi je da bi voljela ići živjeti u Hrvatsku s cijelom obitelji. Jednostavno, posebno je imati taj ponos što mogu biti u svojoj zemlji, igrati hrvatsku ligu i pokazati svoju zemlju svojoj obitelji", pojasnio je.

Osvrnuo se na grozna ispadanja Barcelone u Ligi prvaka

Rakitić je u Barceloni igrao od sezone 2014./15. do sezone 2019./20. Imao je velikih uspjeha na domaćem planu, gdje je osvojio po četiri prvenstva i kupa. 2015. je bio važan dio sjajne momčadi koja je osvojila Ligu prvaka, čime je zaokružila trostruku krunu.

No Barcelona je tih godina imala nekoliko čudnih, bizarnih i za navijače neobjašnjivih ispadanja u Europi. Primjerice, u sezoni 2017./18. je ispala u četvrtfinalu od Rome. Iako je u prvoj utakmici pobijedila 4:1, u Rimu je izgubila 3:0. Sezonu kasnije je nakon 3:0 u Barceloni ispala u polufinalu od Liverpoola, koji ju je na Anfieldu porazio 4:0.

U sezoni 2019./20. opet je zaustavljena u četvrtfinalu, ali ovog puta od Bayerna, koji ju je pobijedio čak 8:2. Rakitić je pojasnio zbog čega je tada momčad predvođena Lionelom Messijem toliko često kiksala u najvažnijim trenucima.

"Uz svo poštovanje navijačima i svim drugim momčadima, mislim da u Barceloni nismo osvojili više trofeja jer je zavladala dosada i razmišljali smo o drugim stvarima osim nogometa", započeo je hrvatski veznjak.

"Zeznuli smo se i protiv Rome i protiv Liverpoola, ali uvjeren sam da je na rezultate u uzvratu utjecala dosada jer smo osjećali da smo nadmoćni. Ako ne daš sve od sebe, ne možeš pobijediti. Da smo ostali glavni, osvojili bismo još jednu ili dvije Lige prvaka."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.