Raspad kultnog srpskoga kluba. Gube po 11:0, ali vjerni navijači pune stadion

Foto: Screenshot

JOŠ 2015. godine Rad iz Beograda bio je stabilni srpski prvoligaš. Kultni srpski klub osvojio je šesto mjesto i došao do četvrtfinala srpskoga kupa da bi onda polako počeo propadati. Konačni pad krenuo je 2021. kad su popularni Građevinari ispali iz najvišeg ranga srpskog nogometa i onda strelovito krenuli prema dnu.

Prve sezone u drugoj ligi završili su na 11. mjestu, da bi već sljedeće godine završili zadnji i ispali u treću ligu, u kojoj su igrali i prošle sezone. Tu nije bio kraj pa je slavni Rad u svibnju ispao i u zonsku ligu, koja je četvrti razred nogometa u Srbiji. A tamo Radu ide katastrofalno. Prije početka sezone bilo je upitno hoće li se Rad uopće natjecati, ali je ipak krenuo u sezoni. Nakon četiri kola ima četiri poraza uz gol razliku 0:29.

Navijači ih prate

U prvom kolu su kod kuće izgubili od Zucea 3:0, onda kod kuće od Komgrapa 8:0, da bi u zadnja dva kola upisali poraze 11:0 i 7:0. Rad igra s juniorima, ali unatoč katastrofalnim rezultatima njihovi navijači United Force prate sve utakmice i pune stadion na Banjici. 

Rad je u ligi bivše države u sezoni 1987./1988. s amaterskom momčadi ušao u prvu jugoslavensku ligu. Nakon što je prve sezone osvojio 15. mjesto, već sljedeće sezone je osvojio četvrto i ušao u stari Intertoto kup. Godinu kasnije igrao je 1. kolo Kupa Uefe, pobijedio Olympiakos kod kuće 2:1 i onda izgubio u Pireju 2:0.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.