Roko Šimić se vraća u Dinamo?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO u ponedjeljak kreće s pripremama za novu sezonu. Sergej Jakirović će s momčadi prvih tjedan dana biti u Zagrebu, dok se svi ne skupe nakon Eura, a nakon toga će je povesti u Austriju. Tamo će Dinamo odraditi glavni dio priprema, odigrat će prijateljske utakmice, a sezona mu počinje 3. kolovoza kad u 1. kolu SuperSport HNL-a dočekuje Istru.

Paralelno s pripremama klub radi na dovođenju novih igrača. Sportski direktor Marko Marić zajedno s Jakirovićem skenira potencijalna pojačanja s kojima bi Dinamo napao ulazak u Ligu prvaka. Trebat će hrvatski prvak još jednog napadača, a možda i dva ako Bruno Petković napusti klub.

Petkoviću klauzula još dva tjedna

Njega se do 15. srpnja može dobiti za 2.5 milijuna eura, koliko mu iznosi klauzula. Petković nije odigrao ništa vrijedno spomena na Euru, ali prijelazni rok još nije ni počeo pa se do njegova kraja svašta može dogoditi.

Dinamo je zainteresiran za Diona Drenu Belju i volio bi ga dovesti, ali će to biti dosta teško. Za njega je zainteresirano sedam, osam europskih klubova, već je dobio i neke ponude, ali još je vrlo rano. Pojavila se i priča da Dinamo želi 20-godišnjeg Roka Šimića, koji ulazi u zadnju godinu ugovora u Salzburg.

Sin Darija Šimića je prošle sezone u 38 utakmica zabio tek šest golova uz dvije asistencije, a prema Transfermarktu vrijedi šest milijuna eura. Traži klub u kojemu bi bio prva opcija, a pojavila se mogućnost da dođe i u Dinamo.

Marko Marić je u dobrim odnosima s Darijom Šimićem, ali, kako doznajemo, oni još uopće nisu razgovarali o eventualnom Rokovom dolasku u Maksimir. Za Šimića mlađeg zainteresirani su neki španjolski i talijanski klubovi, ima neke ponude, a u prilog transferu mu ide činjenica da je u zadnjoj godini ugovora, pa ne bi trebao biti preskup.

Ponude iz La Lige i Serie A

Dinamo sigurno ne može parirati ponudama iz La Lige i Serie A, ali nudi Šimiću druge benefite. Roko je dosta vezan za Zagreb, a u momčadi bi imao i svojeg velikog prijatelja Lukasa Kačavendu, s kojim je odrastao u Lokomotivi. Kačavendi istječe posudba, ali se radi na tome da se produži na još jednu sezonu.

Osim toga, u Dinamu bi bio stalno na oku Zlatku Daliću i lakše bi se približio krugu potencijalnih reprezentativaca. No sigurno je da se priča oko Šimića neće dogoditi kroz par dana. Kao što smo rekli, prijelazni rok tek počinje, ima tu dosta ponuda i za očekivati je da će se nešto konkretnije događati tek za koji tjedan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.