Savićević: Lagano kući u Beograd. To bi bio moj odgovor Tadiću da sam Piksi

Foto: Profimedia

AFERE su dotukle Srbiju na Euru. Jedna od najvećih je ona s kapetanom Dušanom Tadićem. On je nakon prve utakmice skupine i poraza 0:1 od Engleske izjavio kako je razočaran što nije bio starter jer mora igrati zato što je najbolji. To je izazvalo velike kritike na njegov račun, a Tadić se dan kasnije ispričao izborniku Draganu Stojkoviću Piksiju i suigračima.

Rekao sam Piksiju još u kvalifikacijama da mu se treba zahvaliti

No Dejan Savićević, predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore i nekadašnji Piksijev suigrač u Zvezdi i reprezentaciji Jugoslavije, smatra da je izbornik Srbije u ovom slučaju napravio par velikih grešaka. "Nakon naše utakmice sa Srbijom u kvalifikacijama za Euro, u Podgorici sam govorio Piksiju da treba razmisliti da se Tadiću zahvali i da nađe drugo rješenje jer on da je tu utakmicu pogledao kod kuće, vidio bi da je bio najslabiji na terenu od 20 i kusur igrača.

Ovako, gledajući ovo Europsko prvenstvo, ne znam zašto se Tadić ljutio ako je Piksi rekao da će ga staviti drugu utakmicu od početka, da mu treba svjež. On u 36. godini izjavljuje da je najbolji i da je najspremniji. Ja sam završio karijeru s 35 godina i znam kakav sam bio kad sam završavao karijeru i nikad to ne bih izjavio. S 25 godina da, a s 35 godina bih šutio i bio bih sretan da budem u krugu reprezentacije", rekao je Savićević za SportKlub i dodao:

Kući u Beograd lagano. To bi mu bio moj odgovor

"Piksi je pogriješio što mu se nije zahvalio pred ovo Europsko prvenstvo. Oborio je Tadić sve te rekorde koje je ganjao. Kad ga je već poveo i rekao mu da će igrati drugu utakmicu od početka, a on dao takvu izjavu poslije prve utakmice, ja bih ga vratio kući u Beograd lagano. To bi mu bio moj odgovor."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.