Skandal na Kosovu. Igrači pijani, predsjednik Saveza prijetio da će im slomiti noge?

Foto: EPA

NOGOMET na Kosovu potresa veliki skandal. Usred okupljanja povodom Lige nacija u kojoj su Kosovari izgubili od Rumunja 3:0, a zatim slavili protiv Cipra s 4:0, iz reprezentacije su izbačena tri igrača. To su Edon Zhegrova iz Lillea, Arijanet Murić iz Ipswicha i Florent Muslija iz Freiburga.

Kosovski mediji pipu kako su trojica igrača tijekom okupljanja do kasnih noćnih sati boravila u jednom noćnom baru gdje su uživali uz alkohol, a to im navodno nije bilo prvi put. Sada je priča izašla u javnost i njemački stručnjak na klupi Kosova Franco Foda donio je odluku o njihovom udaljavanju iz ekipe.

"Polomit ću vam noge"

Sva trojica igrača igrala su u utakmici s Rumunjskom, ali nisu konkurirali za gostovanje na Cipru. U dijelu kosovskih medija pojavile su se tvrdnje kako je predsjednik kosovskog Saveza Agim Ademi prijetio izbačenim igračima kako će im "uništiti karijeru" i "polomiti noge". 

Kosovski novinar Arlind Sadiku tvrdi kako mu je to rekao jedan od suspendiranih igrača. Ademi to nije komentirao, već se oglasio samo o suspenziji igrača: "Pravila se moraju poštovati. Jako je bitno da se reprezentacija poštuje. Odluka o izbacivanju donio je izbornik. Razlog je što su izašli bez dozvole u kasnim satima. Savez podržava odluku izbornika. On je samo radio po pravilima."

Golman Arijanet Murić je u razgovoru za Klan Kosova izjavio: "Odluka koja je donijeta protiv nas nije poštena, a sve glasine koje kruže također nemaju veze i istinom." Zhegrova je kratko poručio kako će on govoriti na terenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.