Srbija bruji o Horvatu. U naslovima dominira jedna riječ

Foto: Profimedia

HRVATSKA rukometna reprezentacija je u posljednjem kolu drugog kruga na Svjetskom prvenstvu u Malmou svladala Bahrein 43:32, ali SP je okončala na tek devetom mjestu. To je neuspjeh jer je cilj bilo četvrtfinale, koje donosi i kvalifikacije za Olimpijske igre 2024., no Hrvatska će u tim kvalifikacijama, ne bude li iznenađenja, završiti i s devetog mjesta. 

Srca, trolanje i otvaranje usta

Izbornik Hrvoje Horvat je nakon utakmice dao jako čudan intervju. Prvo je dolaskom pred kameru gestikulacijom pokazivao srce, a na pitanje hoće li nakon novog neuspjeha (prošle godine je bio tek osmi na EP-u) dati otkaz, reagirao je tako da je 15-sekundi samo otvarao usta ne ispuštajući glas. Novinarka mu je na to rekla da ga ništa nije čula, a Horvat je odgovorio: "Što je bilo, greška neka? Odgovorio sam", rekao je nakon 15-ak sekundi trolanja.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BIZARNI INTERVJU

Srbi ponavljaju pišući o Horvatu: "Bizarno"

Horvatov performans izazvao je veliku pažnju srpskih medija. Telegraf piše: "Bizaran intervju izbornika Hrvatske: Horvat slao srca, glumio da govori, zavitlavao novinarku. Razgovor je počeo slanjem srca u kameru. Potom, nastavio je sa bizarnim ponašanjem."

B92 također ima tekst o Horvatu: "Hrvatski izbornik imao šou pred kamerama. Otvarao je usta umjesto odgovora. Dao je bizaran intervju za hrvatski RTL koji je započeo slanjem srca u kameru. Na pitanje da li ima podršku Hrvatskog rukometnog saveza samo je otvarao usta, kao i na pitanje je li ovaj rezultat neuspjeh za Hrvatsku."

"Sramota! Izbornik Hrvatske se tako ne ponaša"

Mondo pod naslovom "Sramota! Izbornik Hrvatske se ovako ne ponaša: Pravio cirkus, razbjesnio legende" piše: "Hrvoje Horvat ponio se krajnje neočekivano poslije pobjede protiv Bahreina na oproštaju reprezentacije od SP-a. On je prišao novinarki RTL-a i u odgovoru na njeno pitanje samo otvarao usta, a nije naglas izgovarao riječi. "Ništa vas nisam čula", rekla mu je ona nakon što je izbornik napravio performans na pitanje o svom ostanku.

Horvat je uz takvu reakciju iznenadio mnoge i kad je slao srca u kameru i tako na više načina izbjegavao reći ostaje li i ima li podršku HRS-a. Tamošnje rukometne legende osudile su ponašanje izbornika: 'Ovo je sramota, ovo nikad nisam doživio. Možemo pričati o igračima, utakmici, ali ovo je nepoštovanje. Cveba Horvat, vrime je - tako mi kažemo u Splitu. I svi oni koji su ga ovdje doveli. Ovakvo ponašanje... Za mene je to nedopustivo', rekao je Petar Metličić."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.