Srpski mediji: Jasno je zašto Piksi neće dati ostavku

Foto: EPA

NAKON lošeg nastupa Srbije na Europskom prvenstvu, opći je konsenzus u tamošnjoj javnosti da izbornik Dragan Piksi Stojković više ne treba voditi reprezentaciju. Srpski mediji su ga već otpisali, iako je Piksi nedavno produžio ugovor sa savezom i to do kraja ciklusa za Svjetsko prvenstvo u SAD-u, Kanadi i Meksiku 2026. godine.

Iako se pisalo kako bi Piksi sam mogao podnijeti ostavku, više medija javlja kako za to ne postoji nikakva šansa. Naime, u slučaju jednostranog raskida ugovora, strana koja ju raskida dužna je drugoj isplatiti milijun eura. To znači da će Piksi u slučaju prijevremenog otkaza dobiti milijun eura. Suprotno tome, kada bi podnio ostavku ne bi samo ostao bez tih milijun eura nego bi toliko još morao platiti savezu.

Zbog toga je situacija kompliciranija prije nego se činilo na prvu. Očito je da Fudbalski savez Srbije neće potegnuti potez koji bi ga skupocjeno koštao sve dok nema sigurnu i kvalitetnu zamjeni. Iako se pričalo da bi to čak mogao biti Joachim Low, bivši prvak svijeta s Njemačkom, zasad od toga neće biti ništa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.