Što se događa s Belinhom? Bara javno prozvao Dinamo, klub šokiran izjavama

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

TALENTIRANI 15-godišnji Brazilac Belinho odlazi iz Dinama. Kako smo ranije pisali, igračevi menadžeri Andy i Denny Bara zajedno s njegovom obitelji ogorčeni su Dinamovom ponudom stipendijskog ugovora od 400 eura mjesečno i dječaka odvode u Kustošiju.

Bara: Otac je poručio Dinamu da ih može biti sram

"To što je Dinamo ponudio njegovom ocu nije ni suludo, nego bezobrazno. Ova odluka nema nikakve veze sa mnom, to je odlučio njegov otac, koji je preko mene poručio da ih može biti sram. Naravno da bi za Belinha bolje bilo da ostane u Dinamu, koji voli svim srcem, ali je otac rekao da ga nitko neće ucjenjivati.

Pa, čekajte malo. Otac ne radi jer ne zna hrvatski, sestre će uskoro postati punoljetne i bit će nezaposlene, s njima je i maćeha... Kako da ti ljudi žive od 400 eura mjesečno, može li mi to netko objasniti?

Pa on je s deset godina imao 800 eura mjesečno u Vasco da Gami. Čitava obitelj je ovdje došla zbog njega i sad mu oni nude 400 eura. Što mislite, tko sve ovo vrijeme financira obitelj? Ona od Dinama nije dobila ni centa", rekao nam je Andy Bara, a ubrzo je na naš službeni upit o čitavom slučaju odgovorio i Dinamo.

"GNK Dinamo pregovore u tijeku nikada ne komentira, a pogotovo ne kada je riječ o maloljetnicima što je, naravno, posebno osjetljiva tema.  Unaprijed hvala na razumijevanju", u rekordnom roku odgovorio je klub.

Dinamo ogorčen istupima menadžera

I dok je neutralni i rezervirani ton Dinamova e-maila sasvim razumljiv i očekivan, Barine izjave su, kako doznajemo od izvora iz samoga vrha kluba, šokirale ljude u Dinamu. U klubu su zatečeni onime što su Belinhovi menadžeri izjavili i tvrde da je riječ o neistinama.

Denny Bara se, tvrdi izvor, nedavno sastao sa šefom omladinske škole Ivom Milićem zbog Belinhova statusa. Dogovoreno je da će se pregovori nastaviti čim sportski direktor Marko Marić nađe vremena s obzirom na to da se bavi prvom momčadi.

Klub je navodno spreman izaći dječaku i njegovoj obitelji u susret po pitanju smještaja i drugih troškova i ni u ludilu nisu očekivali ovakav istup Belinhovih menadžera. Marko Marić se navodno prije par dana čuo s Andyjem Barom, ali nikakvih priča o Belinhu i eventualnih problema oko ugovora nije bilo.

Dinamo nema namjeru mijenjati previše novu politiku

Dinamo planira Belinha priključiti prvoj selekciji kadeta, a istup njegovih menadžera u klubu smatraju klasičnim medijskim pritiskom, kao što je bio slučaj sa 17-godišnjim Mislavom Ćutukom, koji je na kraju pristao na manji ugovor.

U Dinamu se ne žele odreći nove prakse da se mladim igračima ne daju ogromni ugovori, kao u prošlosti, iako za ekstremno talentirane postoji manevarskog prostora.

Uostalom, devet juniora koje Sergej Jakirović vodi na pripreme ovog ljeta ima stipendijske ugovore od nekoliko stotina eura. Stav kluba je da, ako za taj iznos mogu igrati potencijalni prvotimci, mogu i klinci od 15 godina, koliko god bili talentirani...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.