Što se događa s najboljim hrvatskim borcem?

Foto: Igor Kralj/Pixsell

ROBERTO SOLDIĆ, najbolji hrvatski MMA borac, nije se borio od petog mjeseca prošle godine, kada je u drugoj rundi izgubio od Zebaztiana Kadestama tehničkim nokautom. Bila mu je to druga borba u One FC-u, najvećoj azijskoj MMA organizaciji i jednoj od najvećih na svijetu. Prvi meč prekinut je nakon samo dvije minute nakon što ga je Dagestanac Murad Ramazanov udario u genitalije i pobjednik nije proglašen.

Brojni fanovi bili su zabrinuti ovako dugom pauzom Robocopa, a i on je sam djelovao frustrirano jer se činilo kako nije riječ o njegovoj odluci, nego o problemima s trenutnim poslodavcem. No, Soldić je sinoć objavama na Instagramu otkrio da je povratnički meč vrlo blizu. Objavio je jednu ilustraciju sebe i uz to napisao "Robocop 2.0". Osim toga je otkrio i dio prepiske s predsjednik One FC-a Chatrjemijem Sitiyodtongom koji mu je otkrio i lokaciju meča, koju Soldić zasad krije.

Iako nema službenih potvrda o tome tko bi mu trebao biti protivnik, jedna insajderska stranica tvrdi da je riječ o Švicarcu Mauriceu Abeviju, koji u karijeri ima skor od osam pobjeda i samo jednog poraza, a u Oneu je imao tri borbe (uz omjer 2-1). S druge strane, Soldić u karijeri ima 20 pobjeda i četiri poraza, ali i nekoliko pojaseva prvaka, od čega je najvrjedniji onaj iz KSW-a.

Soldić je odabrao One FC umjesto UFC-a

Dijelu Soldićevih fanova nije se nikad svidjelo što je Soldić potpisao za singapursku organizaciju 2022. godine. Podsjetimo, još prije tog potpisa je Ivan Dijaković, menadžer Robocopa, pričao kako UFC silno želi hrvatskog borca. Tada se spominjala ozbiljna novčana ponuda, ali i dodatne pogodnosti.

Jedna od njih trebala je biti garantiran napad na pojas prvaka u trećoj borbi, ali su pregovori na kraju propali te je Soldić otišao u singapursku organizaciju. MMA novinar i analitičar Marko Petrak je u podcastu OnWeight objasnio o čemu se točno radi.

"Nije bilo šanse da Soldić ode u UFC. Naime, u ugovoru s KSW-om (najboljom europskom organizacijom u kojoj se dugo borio) pisalo je da, u slučaju da dođe ponuda iz druge organizacije, Poljaci imaju pravo ponuditi isto toliko novca i tako zadržati borca. Ponuda UFC-a je bila manja od obećanog i KSW ju je mečirao", objasnio je Petrak, novinar specijaliziran za borilačke sportove.

"Ljudi nisu ni svjesni koliko je ponuda ONE-a bolja od svih drugih. Dobiva dvadeset puta više nego što bi u UFC-u kad se sve zbroji. Čovjek će jednim ugovorom zaraditi pet puta više nego Stipe Miočić u cijeloj karijeri. Soldić i njegov tim znaju što rade, nisu ludi", zaključio je.

Soldić je rekao kako je One FC odabrao, između ostalog, jer mu oni mogu ponuditi i mečeve u kikboksu, muay thaiju i drugim sportovima i čini se kako je htio postati prvi veliki prvak koji istovremeno drži titulu u više borilačkih sportova.

No, nakon poraza prošle godine došlo je do potpunog zatišja i u njegovoj karijeri i u organizaciji te su postale sve češće glasine o tome kako One FC ima velikih financijskih problema. Vijest o novoj borbi je stoga dočekana s velikim oduševljenjem i olakšanjem kod Robocopovih navijača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.